tisdag 12 juli 2011

Sju timmar i Meadowhall

Inne i Meadowhall - tåget åkte jag inte under de sju timmarna ...
I helgen spenderade jag hela sju timmar i shoppingmeckat Meadowhall - det är rekord alla kategorier. När jag kom till Sheffield och bara hade varit i stan i ett par dagar så tog några andra studenter med oss internationella vilsekomna själar till just Meadowhall för där tänkte de att där finns ju allt. Jag minns hur jag blev alldeles matt och yr i huvudet och hur jag efter en snabb titt på House of Frasier som var en spännande affär för mej då sjönk ner i soffan på Costa Coffee med min nyfunna vän från Uppsala som kände ungefär likadant. Jag tror vi där i en timme högst.

Sen dess har jag förlikat mej med stället som många kallar Meadowhell. Jag vet vilka affärer som är roliga, och vart man kan gå om det blir hysteriskt mycket folk. Det är roligt att sitta på en bänk och titta på folk bara. Och alla väntande män. Utanför affärerna står de, männen, i kortärmade rutiga skjortor, och väntar. Tittar lite på varandra men säger inget. Utanför provrummen, där sitter det också män och väntar, ofta pensionärer som passar sina fruars väskor. Och de lite yngre, nykära pojkvännerna, de står fortfarande inne i affären, dock på ungefär en meters avstånd från sin flickvän och man ser hur de har zoomat ut helt och hållet och befinner sej nånannastans men ler lite tillkämpat när hon visar upp det ena efter det andra. Det är ganska kul att iaktta.


Den här gången hittade jag efter sex år också för första gången en riktigt trevlig uteplats vid ån, alldeles översållad av blommor, där jag spenderade två av de sju timmarna medan det var soligt. Två timmar ägnade jag också åt att äta och fika så egentligen var det bara tre timmars helhjärtad shopping.

Utgång bakom de samlade matställena, den tog sex år av besök för mej att hitta! Kan bero på att jag hatar den där stressiga Food Courten.




Blomsterprakt tas verkligen på allvar i England - dessa hängde till exempel vid en oansenlig liten perosnalingång vid sidan av entren.
Det var slutspurt på sommarean och jag hittade så fina skor, som var bekväma trots en liten, liten klack. Och mannen hade jag lämnat hemma, jag kan inte alls koncentrera mej om jag har nån som trampar runt och väntar på mej.

Halva priset, fint läder och så söta detaljer!
Grå-brun-rosa, ovanlig nyans som jag gillar.

8 kommentarer:

Karin sa...

Fina skor!
Kom å tänka på när du bodde i Kista, det var roliga tider. :) Att man kan bo i ett köpcentrum...

Trillingnöten sa...

Sju timmar var inte illa! Det är ju som en hel arbetsdag nästan! Iof läste jag sen att det blev långfika och uteterras, men i alla fall. Det räknas det med för det är ju INOM området :) Starkt jobbat!

Steel City Anna sa...

Gamla goda tider ;) frukost på McDånken i tofflor var härligt också :)

Monica sa...

Meadowhall är underbart:-), jag blir inte trött där längre och man kan ju göra mycket annat än shoppa, hitta folks nycklar (bil och hemma) t ex som du och jag gjorde och rädda deras dag;-). Så är det en så vacker galleria och på julen alldeles särskilt. Vad bra du hittat uteplatsen, kunde jag inte drömma om det fanns, men tänkt på floden som rinner där att det kunde vara fint med något:-)

Monica sa...

Och väldigt fina skor:-)

Steel City Anna sa...

Trillingnöten: Haha, ja det är ju en arbetsdag faktsikt, bara mycket roligare :) Med fler pauser på uteplatsen skulle jag nog kunna klara ett ännu längre pass :)

Mamma: Det tar ett tag att vänja sej vid hur stort det är, sen när man hittar och har lite överblick kan man lugna ner sej lite och ta sin tid ...

Elisabet. sa...

Om jag så finge fem tusen kronor eller det dubbla, skulle ingen människa i världen få mig att besöka ett så stort shoppingcenter ,-)

Maria och co. försökte minsann när vi var i London.

Steel City Anna sa...

Elisabet: Haha, man vet aldrig, en dag kanske :)