söndag 3 juli 2011

Varmt varmt varmt

Himlen är bara blå.
 Första ordentliga högsommardagen idag, sådär så att det är så varmt att man svettas bara av att existera, alla människor plötsligt bär flipflops och ofigurvänliga shorts och himlen är neonblå. Idag var det dessutom 'Race for life' i Sheffield, ett lopp till förmån för cancerfonden (om det heter så i England har jag inte helt koll på men nåt sånt). Man kan både jogga, gå och springa (eller åka förbi i spårvagn och ta en bild som vissa har gjort på väg till jobbet) så länge man bär rosa, och det gjorde verkligen alla, inklusive rosa vingar på ryggen, rosa kaninöron, rosa glitterperuker och rosa tyllkjolar.
 De flesta hade förutom startnumret en lapp på ryggen där det stod vem de sprang för, till exempel en vän eller familjemedlem eller till alla som drabbas eller är berörda av cancer. Det var verkligen otroligt många, vilket är både rörande och skrämmande på samma gång - rörande att så många är engagerade och skrämmande att det är så vanligt med cancer. Hoppas på att det blev en stor insamling till cancerforskningen.

3 kommentarer:

Trillingnöten sa...

Vilken bra sak att springa för! Det ÄR läskigt med cancer som maken sa. Det spelar ingen roll vilken ålder, vilket kön eller samhällsklass du tillhör så kan man drabbas...usch. Hoppas också på en stor summa pengar!

Steel City Anna sa...

Det tror jag det blir! Funderar på att springa (jogga, gå ...) nästa år.

Monica sa...

Folk är så engagerade i Sheffield, det är nåt som känns väldigt bra och hoppfullt, och att många hjälps åt, som affärerna som underlättar med att ha klädinsamlingar så folk vet var de kan lämna in sina saker. Och mycket annat.