fredag 29 juli 2011

Önskerubrik 18

"En perfekt dag" - önskerubrik från Trillingnöten.

Jag har inga storartade krav på en perfekt dag, den kan uppnås med ganska små medel.

För det första så vill jag vakna av mej själv, utan någon väckarklocka eller andra störande ljud. Sen vill jag ha en extra god och stor kopp kaffe med varm mjölk och gärna en engelsk frukost med knaperstekt middle bacon, äggröra, grillade tomater och champinjoner. Efter detta vill jag ha tid att titta på något förmiddagsprogram på TV av typen This Morning eller Efter Tio med Malou, dricka en kopp kaffe till och gå runt och pyssla lite i största allmänhet hemma. Därefter tar jag ett långt bad med alla möjliga Lushprodukter, gör mej iordning och packar en väska med lite korsord och vatten och sätter mej på en buss ut till Peak District. Där beundrar jag får och kossor och stenmurar och hedar täckta av purpurfärgad ljung, går en lagom ansträngande promenad, dricker te på ett gammaldags tehus och en öl på en söt liten pub. En god lunch vill jag ha också, gärna morotssoppa och grovt bröd. Tillbaka i Sheffield strosar jag runt i några affärer och kollar på onödigt pynt innan jag går hem och möts av en trerättersmiddag lagad av maken. Till sist tittar vi på filmen Sideways och spelar schack, innan jag somnar med en bok.

Svårare än så är det inte att göra mej glad!

5 kommentarer:

Trillingnöten sa...

Väldigt avslappnat och skönt! Jag blev lite sugen på en sån dag jag med...Sideways har jag faktiskt på DVD, men har inte tittat på den ännu. Måste göra det nu!

Steel City Anna sa...

Ja, det är en jättebra film!

Elisabet. sa...

Det skulle jag ha kunnat skriva själv, förutom att jag är förfärligt morgonpigg!

Låter som en underbar dag!

Monica sa...

Låter väldigt trevligt och avslappnande. Hoppas det blir en sån dag snart efter dessa 6 dagar med 15 timmarspass som ligger bakom i denna vecka;-) och med två kilos viktförlust:-)

Steel City Anna sa...

Mamma: idag var väl ungefär en sån dag :)

Elisabet: Morgonpigg har jag aldrig varit och kommer nog aldrig att bli. Fast när jag tvingas upp till jobbet ibland och börjar sju, då tycker jag att det är nästan saligt vackert ute, så jag vore gärna lite mindre trött :)