söndag 17 juli 2011

Dagens Sommarpratare

Idag är det denna man som sommarpratar. Mycket politik blev det och orden "EU" och "gemensam marknad" nämdes ofta, inte helt oväntat. Men det som jag kommer att komma ihåg bäst är inte bara att han inledde med "Fyra bugg och en coca-cola" där han själv sjunger, utan sedan spelade "Jag vill leva i Europa" med Arja helt utan ironi (tror jag) och till sist slog till med "Bad Romance" av Lady Gaga. Alltihop avslutades med Tomas Ledin.

Ja, det blir hans musiksmak som jag kommer ta med mej från programmet och som kommer förbrylla mej kanske i år framöver. Jag hade väntat mej lite opera, kanske någonting stillsamt klassiskt som han sitter och funderar över hur man kan lösa världens krig till, kanske nåt lite argt hårdrocksaktigt nån gång som Miljö-Maria när han blir frustrerad över de långa komplicerade konflikterna, kanske nån av de mer djupsinniga Beatleslåtarna eller något okänt lokalt undergroundband från Bryssel med slagfärdig text.

Men icke. Vi fick schlager och Lady Gaga, Tomas Ledin och Sven-Bertil Taube.

2 kommentarer:

Trillingnöten sa...

Vilken blandning av musik! Helt oväntat. Undrar om han verkligen slår på Lady Gaga när han ska rocka loss i vardagsrummet hemma? Ska lyssna på honom imorgon jag :) Carl Bildt alltså-

Steel City Anna sa...

Jag var i nån slags chock medan jag lyssnade på programmet så jag hörde inte riktigt allt han sa, det kan hända att det fanns nån typ av mening eller tema med musiken. Du får gärna berätta om du hör nån slags förklaring när du lyssnar :)