torsdag 2 december 2010

Snöbilder

Det finns nästan ingen mat kvar i affärerna, men det kan ju vara nyttigt med en bantningskur såhär inför julen. Jag är ännu positivt inställd till snön. Idag hade vi krismöte på jobbet om vädret och alla säger 'ta det försiktigt hem' till varandra. Vi fick choklad som belöning för att vi tagit oss till kontoret av chefen och vi fick gå tidigt vid tre. Tänk om jag fått den här typen av respons varje gång jag gått en promenad i snö i Sverige? Lite roligt är det.Och titta så fint det är!

5 kommentarer:

Nanna sa...

Väldigt fint, indeed. Jag roas oerhört av dina beskrivningar av britternas fasa över något så naturligt (för oss svenskar) som snö. Här är det ju också snökaos varje år och det är ju minst lika humoristiskt egentligen. Jag minns särskilt ditt inlägg med någon som saltade en uppfart eller vad det var med bordssalt.
Glad advent!
Nanna

Steel City Anna sa...

Visst är det härligt och juligt! Kommersen har kommit av sej helt men det är ju bara skönt. Fast det är klart, lite mat vill jag gärna ha :)

Bordssaltet ja, jag skulle kanske ha en burk i fickan. Det jobbiga i England är att ju att snön smälter efter ett par dagar och skapar isbanor utan dess like.

Jag tyckte att det var synnerligen kul att min chef sa att jag måste gå hem innan det blev mörkt, som att det skulle bli omöjligt att gå de tio minutrarna hem i mörkret bara för att det var snö? men jag menar, man säger ju inte emot :)

Trillingnöten sa...

Seriöst! Om du får choklad för att du går till jobbet i snö, fan, vad skulle jag få om jag (som första dagen i snöstormen) åkte 30 km/h ca 4 mil till jobbet? Betald mat i ett år kanske?
Bra med uppmuntran i alla fall! :)

Steel City Anna sa...

Dom hade satt dej som general i armen eller nåt haha :)

Monica sa...

Otroligt härliga och juliga bilder du tar på Sheffield. Är sagostämning över dem och så vackert! Och jättekul med chokladen som snöuppmuntran:-). Men när isen kommer i Sheffield då lovar jag att ingen svensk skulle skratta. Att du och jag överlevde på vår långpromenad då är ett under. Det finns inte ett sandkorn eller saltkorn någonstans och stan är byggd på sju höga berg. Inte hade vi några broddar heller;-). Ändå är det fler brutna ben här på SÖS och KS skulle jag tro;-). Fick ju höra om den enorma saltgruvan med eget järnvägssystem i norra England och det exporteras till Skandinavien alltihop. Vi har ju inga saltgruvor och aldrig hade jag tänkt på varifrån vårt salt kom, var ju bara självklart det fanns. Hoppas de behåller en del i år:-).