torsdag 9 december 2010

Vinterdiet

Den håller i sej länge, den här vinterkräksjukan. Och nu är jag riktigt less på att vara sjuk. Det här skulle dessutom ha varit en semesterdag när jag hade tänkt pysslat och fejat hemma och kanske åkt till Lincoln eller så. Nu blir jag trött bara av att gå från sängen till soffan.

Sen i måndags har min diet bestått av:

en kopp te
två rostade brödskivor med smör
en påse sombreros utspritt över dagarna
en mosad kokt potatis
ett halvt paket nudlar (rekommenderas INTE vid magsjuka, men det var det enda jag orkade göra iordning när jag plötsligt blev hungrig - det fick jag sota för)
5 skumtomtar
1 och en halv liter avslagen cocacola
vatten
8 jordgubbar
3 clementiner
en tysk kolgrillad bratwurst (som jag bad maken gå hela vägen till julmarknaden och köpa åt mej, och jag visste att jag skulle få sota för det med det var det banne mej värt. Ska man ändå spy kan man ju ha roligt innan).

Nu börjar det bli lite bättre, det är mest att jag är så svag och har ont i hela kroppen. Allra värst är det att hantera stressen av allt det som jag borde göra eller skulle ha gjort om jag inte var sjuk ... Det är säkert nyttigt att lära sej att världen fortskrider utan katastrofer utan mej. Om jag bara kunde få hjärnan att hålla tyst, kroppen har redan vant sej vid att sova sova sova och verkar ta den här pausen med jämnmod. Men hjärnan bara kör på, värre än förrut. Den fattar ingenting. Jag tycker nästan lite synd om den.

3 kommentarer:

Monica sa...

Ta det lugnt och sov så mycket du kan och dieten verkar ju bra;-), mosad potatis med lite salt och smör på är bra och milt och lite hett vatten till om det ska bli potatismos. Hoppas det försvinner sin kos detta, tillräckligt nu. Puss och kram från mamma

Karin sa...

När jag hade kräksjukan så pratade jag med vårdguiden och då sa sjuksköterskan där att man absolut inte ska dricka cola som man alltid har hört. Inget sött över huvud taget och inte mjölk men gärna yoghurt. Och så sa hon att man skulle dricka en matsked vatten var femte minut och om det inte kom upp så kunde man dricka ett glas vatten. Det funkade bra för mig. =)

Steel City Anna sa...

Det där med mjölk har jag hört också. Men cola tycker jag funkade helt ok. Värst, absolut värst var nudlarna, ja till och med den tyska bratwursten mottogs bättre. Lärdom för livet :)