tisdag 28 december 2010

Nya tider?

I en klädaffär står två bitäden och skvallrar. Den ena är 40 nånting, den andra ser ut som högst 18. De pratar om en kollega som blivit gravid hastigt och lustigt. 'Vad roligt med bröllop', säger 18-åringen. 'Jo, men det är ju ett shotgun wedding', säger den äldre. 'Va? Ett shotgun vaddå? She got shot?!' 'Nej, ett shotgun wedding, det heter ju så'. 'Vaddå heter så?' 'Ja, om man blir gravid utan att vara gift, så att man måste gifta sej, fort, ja då kallas det så'. 'Varför måste man gifta sej fort, jag fattar inte', säger den förvirrade 18-åringen. 'Nej herregud, skit i det', säger den äldre kvinnan och ler lite för sej själv. 'Du är en ny generation, verkar det som. Häng du upp dom där kläderna istället.' Flickan skrattar och skakar på huvudet och går in på lagret. 'Oh well, säger kvinnan och tittar på mej. Du har väl hört talas om shotgun weddings?'. 'Jodåvars, svarar jag. Men det är skönt att tiderna förändras!'

Och jag minns för fem år sen när jag började använda min förlovningsring att studenterna på lärarhögskolan frågade först 'är du gravid?'. Och tandhygienisten såg ringen och vägrade röntga mej, för man vet ju aldrig.

Det är ju, såhär i efterhand, lite komiskt. Men då tyckte jag att det var himla fånigt.

2 kommentarer:

Trillingnöten sa...

Det var ett bra uttryck!! Shotgun wedding :) Mycket fyndigt. Du har väl inte sett The real housewives of Atlanta by any chance? En kvinna där var gravid och de blev gravida innan de gifte sig, men hon ville få det att se ut som att de skulle sätta igång förlossningen nästan tre månader tidigt eftersom barnet var fullvuxet :p erm...what? Bara för att dölja att de redan var med barn!

Steel City Anna sa...

Oj herregud, det låter bra mycket värre än Hollywoodfruarna :)