söndag 13 december 2009

Tredje Advent och Lucia

Tredje advent och julklappar från Karin som jag FICK öppna nu, det stod instruerat på paketet. Tack Karin!

Glad Lucia! Jag lyssnar på luciamorgon från Växjö i bakgrunden och förbereder min luciamiddag, julstökar, julstädar och pysslar nejlikeapelsiner. Det var en fin kör tycker jag, och de unga männen såg osedvanligt tuffliga ut i stjärngossestrutar. Tänk att det fortfarande finns sånna tonåringar! Det inger hopp för framtiden tycker jag. En man i stjärngossestrut kan inte ingjuta särskilt mycket terror. Så lästes Erik Blombergs vers:

Var inte rädd för mörkret, ty ljuset vilar där.
Man ser ju inga stjärnor, där intet mörker är.

Vackert. Det var länge sen jag var med i ett luciatåg. Nog 10 år sen sist. Men jag minns det som igår! Jag minns till och med altstämman till För rederliga män och Så mörk är natten. Tänk, när man var tonåring så var det inte särskilt tufft att vara med i luciatåget men nu, nu är jag väldigt glad för att jag var det.

Dags att koka säsongens första risgrynsgröt. Det kommer mina stackars engelska gäster iallafall känna igen, fast dom äter det som en pudding och inte med mjölk och kanel. Men det ska dom nog våga sej på!

7 kommentarer:

al sa...

Mm, det känns mer längesen än det är sen man själv stod i Växjö Domkyrkas Luciakör =,) . Saknar det!

al

mamma sa...

Fina julklappar! Och fint till Lucia!
Jag såg gudstjänsten från Växjö, var fin sång och jordnära predikan.

Karin sa...

Det hade ju liksom inte varit nån mening med att få pepparkaksgrytlappar när julen nästan är slut så för en gångs skull var jag tvungen att tillåta dig att öppna innan... ;)

Karin sa...

Jag måste komma förbi och hämta mitt paket nån dag Monica. Jag ringer!

Elisabet. sa...

Med risk för att upprepa mig - jag skrev samma sak på min blogg - så tycker jag att detta var det absolut vackraste jag har hört (och sett ...) i luciaväg!

Fantastiskt så fint!

Och när pojkarna sjöng den moderna varianten av Staffansången .., ååå, så jag log.

Carro sa...

Jag blev lussad för av 3 vänner och en pojkvän igår, bakiströtta, ostämda röster, kanske inte helt välrepeterad repetoar och skrynkliga lucialinnen... men åh vad fint det var! Börja skratta och gråta och tyckte det var den finaste för-födelsedagspresenten någonsin :)

Karin sa...

Det är ju egentligen en handduk men du kan få använda den som duk om du vill. =)