tisdag 8 december 2009

Victorian Christmas Market

Vid Kelham Island Industrial Museum (läs om museet här) var det i helgen som gick julmarknad på 1800-talsvis. Karuseller, gammaldags speldosemusik, sockervadd, en utställning om kringresande tivolisällskap under den viktorianska eran (många roliga reklamskyltar med skäggiga damen och rader som "alla samhällsklasser välkomna!"), hantverkare och så förstås en massa mat och godis. Det var trevligt och fullt av folk, men vill man se själva museet ska man komma en annan dag - det gick knappt att klämma sej in i rummet med den jättelika ångmaskinen River Don Engine. En imponerande mängd människor hade klätt ut sej i tidsenliga kläder vilket gjorde upplevelsen roligare!
Floden med gamla industrier och stålverk längs båda sidorna, nu är de flesta övergivna men listed buildings som inte får rivas. Har sin egen charm. Hypermoderna lägenheter skymtar mot borte delen av området. Märk väl att himlen kan vara blå även i England!The Fat Cat, kanske Sheffields bästa pub!
Jättelång kö för att komma in!Julmarknaden
Underlig viktoriansk underhållning med jättedockor som skuttade runt till brassmusik
Tanter broderar spetsar inne på museetSpeldosan (det heter inte speldosa, vad heter det?) "The Mermaids"
Smedja som förr i tiden
Tivoli! En underbar karusell, vem vill inte åka på en gigantisk tupp med guldsmycken from happy bygone times?
Jag köpte det lilla glassmycket av en mycket glad glasblåsargubbe i julklapp till mej själv - jag är särdeles nöjd!

4 kommentarer:

mamma sa...

Veva veva positiv;-) street organ på engelska? Så roligt att se Kelham igen, förstår det var i rätt miljö att ha marknaden. Vilket fint glassmycke du hittade. Och jag kan känna i atmosfären historien och stämningarna i dina foton. Puss

Johanne Ländin sa...

You live a charmed life!

Zaba sa...

Vilken sömnlös natt jag fick, positiv heter instrumentet och de som spelar heter positivhalare...phew nu kan jag sova i natt :) tog lååång tid innan jag kom ihåg det.

mamma sa...

En riktigt fin namnsdag önskar vi dig idag på Anna-dagen den 9 december, käraste barn!
puss puss