Tuesday, 4 October 2016

Ungefär samma lycka som pendelbåten

Att ett sådant här ställe som Fox House ligger inom stadszonen för motsvarigheten till SL-kortet här, det kan jag bli så himla glad för. Lika glad som att det finns en sån sak som pendelbåtar i Stockholm. Det kvillrar till och jag tänker att tänk att jag har detta, här hos mej, i min vardag. Det är nästan ofattbart. Jag kommer från en stad på havet till en stad på hedarna. Inte så dumt.

Björnbärscider
Så mysigt
God mat
En pint i trädgården

Denna utsikt
Akta fåren!

11 comments:

Elisabet. said...

Härligt! Och all ljung känns bekant. Precis så är det här just nu och man borde fånga solstrålarna mot ljungen om kvällarna!

Steel City Anna said...

Elsiabet: du far ga ut och fota innan den blommar over :)

Anonymous said...


Du kanske redan känner till det jättetrevliga programmet " Penelope Keith's Hidden Villages", klockan 20.00 på Channel 4, men ifall du händelsevis inte gor det kan jag tala om att ikväll är hon i Yorkshire. Så här står det i tidningen: "Part 3/4 Penelope witnesses a traditional Viking sword dance* in Goathland, North Yorkshire."
----
"The windswept landscape of north Yorkshire is the setting for Penelope Keith's latest adventure, in the third and penultimate episode of her charming series. With its dales moors and rugged coastline, England's largest county is also one of its most arrestingly picturesque."

Lillan i Cornwall

* Att vikingarna dansade med svärd är något nytt for mig. Kanske ett modernt påhitt.:)
Anonymous said...Nej, men nu ser jag ju att programmet visas i morgon kväll ( 5/10 )inte ikväll. Så tokigt det kan bli.

Lillan

Steel City Anna said...

Lillan: jag har sett programmet nan gang sadar i forbifarten. Det later valdigt intressant med dansande vikingar! Jag tycker man verkar ha funnit mer och mer information pa sistone om hur de levde. Tack for tipset!

Annika said...

Ja, vilket ställe!!
Ja tack!
Där skulle jag älska att sitta och äta och dricka ngt gott. OCH jag skulle älska att vandra omkring över hedarna.
Så fint!!
Ja, med lokaltrafikkort kan man komma långt. BRA det!!

Steel City Anna said...

Annika: det ar perfekt! Sa mysigt och god mat. Den utsikten ar underbar. Sen kan man vandra tillbaka till city eller ta bussen.

Monica said...

Helt underbart! Åh så vackert det är och en sådan ro i detta landskap, så fint! Och ju mer man får veta om vikingarna ju intressantare blir det, bara det där programmet om deras hus, verktyg och båt-skeppsbyggen och att de tog sig till Nordamerika är ju otroligt. Och att de gjorde så vackra gravar med utsirningar som de som finns Bakewell, vackrare än idag.
Nu fattar jag att den där professorn i arkeologi och historia du undervisade under lång tid ville lära sig svenska för de reste runt här i Sverige och i de andra länderna och det var bra att kunna något av Nordens språk i alla fall och ortsnamn, var ju sådana han frågade mycket om också och ursprung. Sen gjordes den här serien med BBC. Ja han sa ju att han reste runt överallt här för sin forskning.
Underbart är det hos dig, måste säga det igen:-), puss och kram mor och far

Monica said...

Och vilken respons! På ditt 45 minuters projekt i förra inlägget! Fantastiskt roligt att läsa hans intresserade och insatta kommentar hos sig, alla detaljer som han ser och tänker på. Och vilket beröm!

Steel City Anna said...

Mamma: ja, vi har manga namn som ar svara att uttala for en engelsman :) alltid kul att lara sej mer om vikingarna tycker jag, sarskilt nar fokus flyttats fran krig och barbari :)

Steel City Anna said...

Mamma: ska lasa :) hoppas fler hoppar pa '45'!