måndag 31 oktober 2016

Oktobers sista dag

En orolig tid i världen är det och det har varit svårt att ta in allt som händer så denna månad har jag nyhetsfastat oftare än vanligt. Det var minnesdagen efter morden på skolan i Trollhättan, debatt efter debatt mellan Trump och Clinton som trots sina pensionärsåldrar beter sej som tonåringar, galna clowner, intensiva rapporter från kriget i Syrien och så mycket elände att jag blir alldeles tom och matt. I det lilla så har det varit väldigt långa och många dagar på jobbet med mörker i ottan när jag åkt iväg och mörkt förstås igen sent på kvällen/natten när jag kommit hem och så förkylning efter förkylning som har gjort att jag känner mej helt dränerad.

Det har dock funnits många fina dagar denna månad också, och varenda minut som jag har varit ledig, om så bara någon timme med ljus efter eller mellan jobb som jag kunnat vara ute, så har jag varit det, med kameran i högsta hugg. Det har varit en ovanligt solig och somrig oktober, och färgerna har kommit sent, men nu är de här. Jag har också hittat en ny fotoövning här som heter 45, och två stycken sådana har det blivit. Jättekul och kreativt tyckte jag så flera kommer det att bli.


En annan rolig kväll och fint minne i oktober var musikalen Cats. Jag nynnar fortfarande på vissa sånger, som den här ... Magical Mister Mistoffelees!
Spökfestival och medeltidsfestival har jag också hunnit med. Nu väntar ännu mörkare november och lugnare arbetsmässigt lär det inte bli, snarare tvärtom. Däremot finns det något i november som håller ångan uppe för sådana som mej ... Julmarknader!

4 kommentarer:

Annika sa...

Det har hänt en hel del i oktober, ja. Jobbiga grejer, och lite roliga.
Jag är så nervös inför valet att jag inte orkar läsa ngt. Skummar bara rubrikerna och hoppas på det bästa om en dryg vecka.
Clownerna, så sjukt. Tror ingen klär ut sig till clown iår, de törs inte. Ngn har verkligen förstört det för clownerna, idiotiskt.
Och ja, Syrien ja, say no more...
Nu är månaden slut, och nästa månad blir kanske inte så mkt bättre den heller.
Men vi ska ta vara på de roliga dagarna. Alltid.
Jag har fortfarande rosor och dahlior i min täppa. Vi får se hur länge de hänger med.
Önskar dig en fin Halloween!! OCH en lugnare november, även om det inte låter som om den blir lugn alls.

Steel City Anna sa...

Annika: det ar nervost infor valet. Jag ar dock helt och hallet forberedd pa att Trump vinner. Nar jag sett lite av debatterna tycker jag att de varit ganska daliga bada tva. Det kanns lite hopplost. Men tror anda att Clinton skulle gora ett battre jobb.

Hosten ar iallafall valdigt fin och man far ta vara pa varje dag!

Monica sa...

En väldigt stressig månad på alla plan men som du säger en solig och fin också rent vädermässigt och naturmässigt. Skönt att du sett lite av allt det fina och så roligt du hann med musikalen!

Steel City Anna sa...

Mamma: ja, en fin dag kan man leva pa lange :) glad for att jag bor nara sa mycket natur.