Thursday, 6 October 2016

Butcher Works

Hade det inte varit för Herd of Sheffield hade jag förblivit ovetandes om detta fina ställe, Butcher Works. Det är en gammal fabriks- och industribyggnad som renoverats och nu är ett centrum för konst, kultur och hantverk. Det finns också lägenheter och ett ekologiskt fik. Byggnaden är så vacker tycker jag. Det gamla teglet och de fina fönstren. Elefanten som ledde mej hit heter Topsy. Butcher Works ligger precis ovanför stationen på Arundel Street.


En av Sheffield Hallams ultramoderna universitetsbyggnader skymtar fram

6 comments:

Annika said...

Men det är verkligen det, så snyggt. SÅ snyggt med gamla industriområden som rustats upp.
Jag kan bara tänka mig att lgh är superfina, och dyra. Hoppas du kan gå på visning i ngn av dem ngn ggn.

Steel City Anna said...

Annika: det vore roligt att se hur de ser ut inuti! Blev sa fortjust i denna byggnad. Sa vackert tegel och fina fonster, plus kandes lugnt trots laget mitt i city.

Monica said...

Ja vad fint det var där och så roligt att nya miljöer upptäcktes tack vare "Lizzie", här trodde jag inte man fick gå in men det var ju hur fint och trevligt som helst, gillar mycket att det finns ett café överallt:-) och så fint rustat allt var, tänk vilken miljö att bo, studera och jobba i som de vi såg.

Steel City Anna said...

Var tvungen att googla lite lagenheter nu. Dyrt men inte hysteriskt, jamfort med Stockholm och London t ex.

http://www.rightmove.co.uk/property-for-sale/property-49361587.html

Steel City Anna said...

Mamma: cafeet far vi prova nasta gang!

Monica said...

Ja dit får vi gå:-), fin lägenhet och inte så hutlöst pris, liknar mycket den ni hade på West One, den gillade jag mycket:-) och så hade ju ni så fin balkong och innergården som var så vacker och grönskande och så parken utanför och det läget, var verkligen fint så jag skulle nog sakna både balkong och grönskan här men tänkte att det skulle vara trevligt att ha en liten citylgh för far din och mig:-), men nu får man vänta och se hur allt blir, är så många olika besked som kommer om Brexit och hur de tänker.