tisdag 11 oktober 2016

Well dressing

Den gamla seden att dekorera brunnar, well dressing (inlägg från 2014), förekommer fortfarande i byarna i Derbyshire. Fantastiska konstverk skapas av blomblad, löv, gräs och bär och man lägger mynt vid brunnen till olika ändamål. Dessa är från denna sommar i Eyam. Missa inte detta om ni besöker Derbyshire i sommartid!

4 kommentarer:

Elisabet. sa...

Men så fantastiskt finurligt! Och aldrig någonsin har jag hört talas om nåt sånt! Å andra sidan är det mycket jag inte hört talas om ,-)

Steel City Anna sa...

Elisabet: visst blir det vackert! Måste ta en himla tid att göra. Så fint att ha en förankring såhär i sin historia. Det är något jag verkligen avundas the English.

Monica sa...

Det är ju helt otroligt dessa utsmyckningar, såg hur de satt med tavlorna och det tog mycket lång tid att skapa dem, ska ju samla allt material först, väldigt roligt att ha sett detta i verkligheten, såg mer när jag läste på, att det var team av vilka de krävdes stor skicklighet som gjorde en tavla tillsammans och att det tog minst en vecka, såg också att det var team i min ålder och mer:-), förstår inte hur de hinner allt pensionärerna i UK, de har fullt upp verkligen men så verkar de pigga och aktiva, väldigt vilken fart det är på dem:-), även de som knappt kan gå, blir förskräckt ibland hur de ger sig ut på långfärder. Och så får skolbarn lära sig mycket och ta del av historien. Är också bra och så lärorikt.

Och så fint detta, är svårt att förstå att det är blomblad och vilken konst att få ihop dessa motiv. Jättefina foton tog du med;-), ja glad jag har dem förevigade jag med för de höll ju inte mer än en vecka. Så bra timat allt blev, perfekt och toppendagar!

Steel City Anna sa...

Mamma: så kul att vi hann detta också! Eyam är bland de sista med sina well dressing-dagar. De flesta är under högsommaren.