Tuesday, 25 October 2016

Englands årstider

Jag har sorterat alla mina bilder från the Botanical Gardens i årstidsmappar och tänkt en del på Englands årstider. Det är faktiskt någonting som blommar precis hela tiden! Vår- och höstmappen blev dock dubbelt så stora som sommar- och vintermappen. Våren här går inte att slå när det gäller blomsterprakt, så är det bara! Lövskogarna om hösten är inte illa de heller. Det där mittemellan som väntar nu skulle vi kunna hoppa över tycker jag. Ibland tänker jag att det vore ganska härligt att bo i ett klimat med evig sommar men ännu bättre vore det med evig vår. Det är nog omöjligt.

VinterVårSommar


 
Höst4 comments:

Monica said...

Åh så vackra foton! Och lika vackert året om! Längre sommar skulle jag vilja ha och lång vår och lång höst när det är så där gyllene och fortfarande milt. Sen två veckors vinter kan räcka så man hinner ta nån snöbild, förr gällde skidor och skridskor men det var då det:-), får passa på i så fall de där två veckorna.

Steel City Anna said...

Mamma: ja, det är fint året om och igår pratade jag med en 80-årig gubbe som grävde i sin trädgård och sa att nu ska jag sätta alla vibterblommor! :) det var typ sådana blommor som vi svenskar har på vår och sensommaren som tål lite frost :) många äldre har sån enorm kunskap om växter och jag undrar om detta går i arv eller kommer försvinna. Vi svenskar kan mer om det vilda i naturen men det försvinner nog också i takt med urbaniseringen.

Annika said...

SÅ så vackert!!!
OCH visst är det roligt att titta tillbaka på årstiderna i bildmapparna. Gör det ibland, inte minst för att jämföra år för år.
Nej, jag skulle inte vilja bo i en evig vår eller sommar. Måste ha mina fyra årstider + regn och rusk ibland, för att må bra.
Här är nog våren också allra vackrast, men sen kommer hösten som god tvåa, kanske tom delad förstaplats.
Ja, jag brukar tycka, via dina bilder, att ni har det grönare på vintern än vad vi har.

Steel City Anna said...

Annika: tack! Kul att ga igenom bilderna var det :) och att fa lite ordning pa dem!

Ja, det ar gront aret om har. Lite frost pa vintern och kanske ett par dagar med sno.