söndag 23 oktober 2016

En monstervecka

En monstervecka bildligt - jobbat 57 timmar denna vecka - och bokstavligen - idag var det stor monster, magi, TV-spels och seriefestival här i Sheffield. Det har varit intensivt kan man säga! Vi har också haft svärfar här på besök och ikväll hann vi faktiskt med en middag. Nu sitter jag här och pustar ut lite innan nästa vecka drar igång.

Meat, two veg, Yorkshire puddings ... Typisk engelsk söndagsmiddag! Rotmos och potatismos till det och god sås.
Bilder från festivalen Out of this World kommer här. Tagna med en gammal mobil men de fångar lite av stämningen iallafall. Superkul var det, eller kanske monsterkul!
Så coolt med grönt vatten i Peace Gardens!


Lilla kissen har varit hos veterinären och fått klorna klippta denna vecka och det är så skönt varje gång det är gjort. Hon blir så nöjd även om hon absolut inte var det under själva klippningen. Snäll som alltid förvisso och lät dem hålla på, men när de försökte ge henne en liten belöning i form av godis med kyckling i någon slags kräm som alla katter tydligen var tokiga i, så sniffade hon bara lite snabbt på den och gick sen in i buren. Tjejen skrattade och sa att kanske hon vill ha lite nu när hon känner sej trygg därinne, men då vände hon sej demonstrativt om, daskade till med svansen och glodde in i väggen. Mjau, sa hon också, ganska irriterat. En sån katt har jag aldrig träffat förr, sa veterinären och skrattade. Så rolig! Klorna blir så tjocka och svåra att klippa på gamla katter (hon blir 19 i januari) och jag lyckades några gånger men det blir så mycket bättre när någon annan med mer vana fixar det. Däremot lyckades jag klippa bort en tova på henne fast jag var nervös, katter har så himla löst och tunt skinn men det gick bra och hon låg alldeles stilla. Tror den där tovan hade irriterat henne ett tag.

Delaktig i den nya målarboken med vintermotiv och slog till en färgpenna då och då. Visar de trimmade klorna kanske.
Här har vi nu ett annat monster kanske man kan uttrycka det ... Veckans snackis när BBC gjorde ett mycket roligt misstag! Jag ska tillägga att jag gillar Nicola men humor kan man ha ändå! BBC har bett om ursäkt för sin fadäs och givit Nicola en mjukisgorilla.Nu väntar en ny monstervecka!

2 kommentarer:

Monica sa...

Låter som en både mycket ansträngande jobbvecka med lite rekreation där emellan och du är bra på att hitta stunder till lite avkoppling, ja det är helt nödvändigt och då ser du de där kvartarna och halvtimmarna och tar vara på dem. Hoppas det blir lite bättre och att ni hittar bra folk att anställa, det finns ju sådana mängder;-).

Monsterfestival skulle jag inte våga mig på här, är skillnad verkligen hur man kan ha sådant med hela familjer och det går tryggt till, men är ju en annan ordningsmakt där som finns på plats, tillgänglig och syns, det gör mycket och folk har respekt för det. Kul att det finns ork till alla dessa engagemang, det piggar upp i höstmörkret.

Steel City Anna sa...

Mamma: britterna ar himla bra pa fest och party. Och det var hur manga poliser som helst och patrullerade samt stod stationerade i varje horn. Glad och trevlig stamning! Har inte last tidningen men allt verkar ha varit en succe utan problem :)