torsdag 12 mars 2015

Svensk kultur


Svensk kultur i en blå låda kom med posten från mamma. Brevbäraren har tagit för vana att lämna dem på utedasset, det har blivit ganska många blåa lådor, och skriva en lapp med texten "surprise in the loo!" med en glad smiley.

Nu ska här firas! Den där kexchokladen står först på tur tror jag.

12 kommentarer:

FREEDOMtravel sa...

Roligt sätt att leverera på! :) Och trevligt med paket!

Steel City Anna sa...

Freedomtravel: ja, han är fyndig, brevbäraren :) kan tänka mej att det finns en del i denna låda som ni saknar också just nu, även om det fanns en hel del svenskt i de spanska affärerna.

Anonym sa...

Har du testat att handla på Ocado? De har många svenska grejer. Jag vet inte hur det står sig mot det svenska portopriset men det är ju dyrt så det borde bli ok. Fast det är ju mysigt att få paket hemifrån.

Steel City Anna sa...

Barabrittiskt: ja, jag tror det var Carin (med Artfully bloggen) som tipsade mej om det och jag har varit inne och kollat ett par gånger men då har många av grejerna jag helst ville ha 'out of stock' så det känns inte riktigt värt det då. Sen tycker nog mamma att det är nästan lika roligt att skicka lådan som det är för mej att få den :) jag hoppas på att de ska få in kräftor i sommar så vi för en gångs skull kan jämföra mot Ikeas!

Monica sa...

Härligt härligt:-) och grattis igen på namnsdagen! Tycker den där lila kaffeburken inte alls var så tokig, det är ändå Löfbergs lila och så svenskt, (1906), vi har själva bytt ut vår retroburk med rosor mot denna nu:-). Och så sant, det är så roligt att packa blå lådan och glädja fler hos mottagaren förutom priset på frakten men det glömmer vi så fort det är postat:-)

Ulrika sa...

Vad saknar du allra mest?

Att få sånt care package är ju hur mysigt som helst. :-)

Steel City Anna sa...

Mamma: ja burken är jättefin! Har du fått nåt paket än då? :)

Ulrika: godis och så men det får jag ändå tag på ganska ofta. Svårare med färskvaror, typ olika bullar, lingonbröd, kräftor, semlor, falukorv och överhuvudtaget sortimentet av rökt korv, västerbottenost, yoghurt (fet och osötad), ostbågar från olw (finns ostbågar här men inte lika goda) och säkert hundra saker till. Men allra mest, jo det är nog det där lingonbrödet eller skogaholmslimpa.

Ulrika sa...

Intressant. :-)

Jag undrar vad jag skulle sakna mest. Hm. Omöjligt att sia om egentligen.
Salt lakrits kanske. Det var iaf svårt att få tag på i USA och Kanada.

Monica sa...

Inte idag, imorgon kanske, det hoppas jag:-)

Steel City Anna sa...

Ulrika: saltlakrits saknas också :)

Ruta Ett sa...

Åh, mammapaketen är bästa sorten!

Steel City Anna sa...

Ruta ett: ja mammor vet precis :)