fredag 20 mars 2015

En underlig syn

Jag går där och lyssnar på fågelsång och bäckens porlande, och så ser jag dessa små sorkar - tror jag att det är - upphängda på ett staket. Är det för att avskräcka de andra sorkarna att ställa till probem tro? Bredvid ligger en lada och ett litet stall och i den kikar en förvånad häst ut.







5 kommentarer:

Ulrika sa...

Ja det måste väl vara i nån slags avskräckande syfte? Weird annars. :-)

Steel City Anna sa...

Ulrika: det störde verkligen i idyllen :) kan nån ha tänkt att någon rovfågel eller så skulle få sej ett skrovmål?

Monica sa...

Väldigt vackert det är och lite som stör idyllen ska det kanske vara:-). Sorkar ställer ju till det mycket här med men då dödas de antar jag om folk får tag på dem eller lägger de ut gift. Så här gör inte grannarna på landet även om Gerd tror de är skyldiga till det mesta när buskar, lökar och blommor inte kommer upp mer. Undrar om det skulle avskräcka inbrottstjuvarna, tror jag ska testa:-).

Steel City Anna sa...

Mamma: nu har jag fattat att set var mullvadar och att det rör sej om en gammal tradition när folk jobbade som mullvadsjagare och skulle visa bonden hur många de fångat och få rätt betalt.

Monica sa...

Ja jag tittade närmare jag också, såg inte först vad som var upp eller ned men tänkte att det var mullvadar, ja det finns mycket som har sin historia både här och där och över hela vår värld.