tisdag 10 mars 2015

Lyxig omelette


Så enkelt att göra, och så blir det så sanslöst gott! Färska räkor finns inte så ofta här men Sainsbury's har ibland. Till detta omelette på rejäla Yorkshire-ägg från alldeles väldigt glada hönor som har gått ute och sprätt lovas det. Stora fina riktigt flammande gulor i färgen. Kissen blev ung på nytt och fick till ett graciöst hopp från soffryggen till det lilla bordet där tallriken stod men jag hann före! En räka fick hon smaka och blev vild av glädje. Så vi blev ganska nöjda hela familjen kan man säga.

6 kommentarer:

FREEDOMtravel sa...

Det mesta är ju gott med räkor! Är räkorna goda där? Här i Spanien är det förvisso goda, men det är inte alls samma smak som hemma i Sverige...

Steel City Anna sa...

Freedomtravel: Sainsburys färska med skal på är de enda jag tycker smakar som jag är van vid. Räkbristen var en stor sak för mej när jag flyttade hit, haha! För att inte tala om kräftor ... Ikea brukar iallafall ha i augusti.

Monica sa...

Det är verkligen gott, jag gör en omelett lite då och då och har lite grädde i. Med räkor som är godast eller en god skinka med lite soltorkade tomater och ost, så viker jag den så osten smälter, men så goda ägg som ni har finns inte här, testat alla modeller frigående, springande, sittande på en pinne, utehöns, innehöns, ekologiskt foder alltid, tvättade ägg, särskilt foder som ska ge särskild god smak, glada hönor som ledsna hönor, blev ju lite förskräckt att hur bra det än låter så kan frigående betyda 30000 höns som äter på varandra ekologiskt till trots.

Tyvärr finns inte sådana fina välskötta gårdar här som du har nära er storstad. Så du kan verkligen njuta av omeletterna med ägg därifrån:-)

Läser på senaste paketet: Krav, ekologiska, värpta av frigående höns från utvalda gårdar där de äter eko-foder, har tillgång till rastgård utomhus, kan värpa i rede och sitta på pinne, att de var 30000 tusen tillsammans fick man ju veta i granskande TV-program.

Annika sa...

GISSA om jag blir sugen.
Ser ju så gott ut!
MUMS!!
Räkor ja, saknar de svenska hela tiden. Inget är så gott som dem. Brukar köpa på IKEA ibland. De amerikanska helt annorlunda. Fast, det går an att göra Skagenröra och sådant med dem.
Det första jag äter då jag är hemma är en stor räkmacka, eller räksallad.
NU länkar jag upp dig, Anna. Så att jag hittar dig lätt och smidigt.

Steel City Anna sa...

Annika: räkor och pistagebullar blir det nog redan på Arlanda nästa gång jag åker till Sverige! Ikeas räkor har jag aldrig provat, ska jag göra.

Mamma: ja det där med äggen tycker jag är jättesvårt. Önskar nästan att jag inte fått reda på det där med hangarerna och stressade höns. Det blev ännu svårare att välja då. Vi äter verkligen väldigt mycket ägg så jag vill att de ska vara fina och hönsen glada. Jag har sett en hel del bondgårdar här med egna ögon och då får hönsen gå ute, så letar efter lokala namn på kartongerna.

Marina sa...

Enda stället man kan få tag i räkor som "nästan smakar som räkor ska smaka" är i frysdisken på Ikea. "Riktiga räkor" är väl egentligen något av det enda jag kan sakna i matväg från Sverige (det och filmjölk)