lördag 14 mars 2015

Vandring mellan Hathersage och Grindleford

Att bara gå rätt över hedarna tar förvånansvärt kort tid jämfört med de kringelkrokiga bilvägarna. Vips anländer jag till vackra Padley Chapel. Sätter mej ner och pustar ut bland ruinerna. En söt katt dyker upp från ingenstans och hoppar rätt upp i mitt knä. Lite rund om magen är hon, kan det vara kattungar i den tro?

Får, får, överallt får.
Hathersage











Bondgård mitt i ingenstans


Padley. Stenmur från medeltiden.









Sötaste lekstugan jag nånsin sett!

5 kommentarer:

Ulrika sa...

That's it. Jag måste flytta!! :-)

Himmelskt himmelskt vackert!

Monica sa...

Så otroligt fint det är i Yorkshire och omkringliggande grevskap, ja helt underbart! Och så skickligt fotat, undrar om det gått i arv från morfar fotografen, pappa var en fantastiskt duktig fotograf fast han sa det aldrig själv. Men vilket intresse och kunskaper han hade och han uppmuntrade alltid andra. Mamma sa mera som det var om folks dåliga foton:-), inte till dem och hon såg de otroligt speciellt vackra i de få som fanns och ville ha dem inramade.
Minns en dam hur glad hon blev och det fotot har jag kvar. Du får ge ut en foto-och berättarbok när den tiden finns, passar en engelsk litteraturvetare som du med stor konstnärlig kunskap och skicklighet. Puss och kram från mor och far <3<3<3

Monica sa...

Haha Ulrika, precis så känner jag varje dag och det är ännu vackrare i verkligheten och till det varma och rara människor som hälsar på promenaderna, har mycket kunskaper att dela med sig av och är så där underbart artiga med en stillsam humor. Och omtänksamma! Det ska fungera med allt annat men många gånger tänker jag, äsch, jag packar en väska och far:-), vad väntar vi på? Jaja, vi får se hur det blir, Annas far har mer och mer börjat längta iväg han också.

Steel City Anna sa...

Ulrika: tack!

Mamma: är det nån i släkten jag är lik så är det väl morfar ;)

Monica sa...

Ja och mig:-), jag är också lik honom sa alltid mamma:-)