onsdag 9 december 2009

Jul på Fargate

Det är så mysigt på eftermiddagarna att gå genom stan och titta på julljusen och skyltningen utan att bemöda sej om att stressa in i de bökiga svettiga affärerna. Mina klappar är sedan länge färdigköpta. Nu strosar jag bara runt och njuter av det som är mysigt med julen. Och hemma så julstökar jag lite lagom inför lucia. Förra året kände jag mej så ytterst ensam på lucia så iår har jag bjudit in några engelska kompisar till svensk jul hos mej. Jag ska bjuda dem på köttbullar, skinka, Janssons, pepparkakor och lussebullar. Det ska bli roligt att se vad dom säger!

Chapel Walk, den sötaste, och smalaste, shoppinggatan av alla - extra härlig att strosa på i juleljussken

2 kommentarer:

mamma sa...

Så julmysigt i din stad, Chapel Walk är en väldigt fin liten gata men man måste titta åt rätt håll för att se den:-), jag missar den ofta på mina promenader men roligt att titta in i småaffärerna när jag kommit rätt. Bra idé med Lucia, det låter så gott, och jag tänker och vill ofta: "nu tar jag ett snabbflyg till dig". Tänk att det är Lucia redan nu på söndag. Här i huset är det glögg och pepparkakor kl 15, vi kanske går på någon konsert sen. Puss älskling

Anonym sa...

Jag förstår inte vad som hände med kommentaren jag skickade tidigare idag. Den är inte här.

Angående Svenska Kyrkan i Storbrittaniens Luciafirande i London, Liverpool och Middlesbrough ( som ligger bäst till för dig) så står följande i Kyrkobladet som ges ut av Svenska Kyrkan 4 gånger om året;

" Luciafirande i Skandinaviska kyrkan, 386 Linthorpe Road, TS5 6HA."

" Skandiv#naviska kyrkan, 1 Park Road South (hörnet runt Linthorpe Road) Middlesbrough är öppen sön kl 18-21, tors kl 19-21 i samband med Quiz sista torsdagen i månaden, lör kl 10-13 (café).
Varje söndagkväll kl 19 firas gudstjänst, varannan månad med svensk präst och övriga söndagar som enkel veckobön. Svensk högmässa firas av Göran Capron Lundqvist. Efteråt kyrkkaffe.
Varje lördag förmiddag mellan kl 10 och 13 samlas många till skandinavisk Coffee Morning med skandinaviska smörgåsar och bakverk. Oppet sista torsdagskvällen i månaden för Quiz som börjar kl 19.30. Man har även ett lokalt nyhetsblad med aktuella arrangemang. Hör av dig så kommer det på posten."

Svenska Kyrkan har en egen hemsida. Här får du adressen;

www.swedishchurch.com

Lillan