fredag 25 december 2009

Christmas Day

Himlen har varit blå idag och den "arktiska" temperaturen har stigit till strax under noll. Årets lugnaste dag har jag mycket riktigt tagit det lugnt på, och ätit julmatsrester och läst tidningar. Och så har jag tittat på drottningens jultal om krig, ekonomisk depression och falna kristna värderingar som man borde komma ihåg, vilket avslutades med en karibisk svängig version av God Save the Queen. Och hur trevligt the Commonwealth är, som Drottningen själv råkar råda över. Sveriges kung pratade om hur fint det är att kunna gifta sej med vem man vill och att det är tråkigt att vara arbetslös på julen. Och så läser han en dikt. Budskapet i båda talen är subtilt kristet att tänka på sin nästa. Dock blir det lite skevt när människan som säger det har en guldförgylld vagn bara för sin egen kungakrona att åka omkring i.

2 kommentarer:

mamma sa...

Härligt att se en blå himmel:-)
Har nu lyssnat på vår kung, er drottnings jultal, hennes son Charles på klimatmötet i Köpenhamn och barnbarnet William om hjälpinsatser i Lesotho för barnen. Det var hörvärt alltsammans.

Innan såg jag på Astrid Lindgrens jular, jag gillar Kajsa Kavat:-) och flera förstås. Puss

mamma sa...

Vad god och fin skinkan ser ut, tänkte fråga vad det är för röda bär:-) men ser det är på porslinet från Irland, maken är duktig att handla till hemmet:-)