torsdag 6 augusti 2009

Svensk mat?

Kan det bli svenskare än såhär? Småortspizzera och asiatisk hämtmat. Finns överallt. Men det där älgköttet får man allt leta efter. Eller strömmingsflundran. Jag vidhåller, efter ännu ett Sverigebesök, att världens godaste pizza är svensk. Och att det är en kappritjåsa jag saknar, snarare än vare sej renskav eller kaviar eller knäckebröd som dom säljer i delikatessdisken på Arlanda. En äkta förorts-/småstadspizzeria borde det finnas i gaten, det är det vi svenskar behöver innan vi ska ut och möta stora världen. Med vitkålssallad till såklart ...

2 kommentarer:

mamma sa...

Va kul;-) Baara vitkål i pizzasallad....hur hittar du alla roliga inslag och kommer ihåg? Jag kommer ihåg nu hur roliga de faktiskt var, dessa pöjkar.

mamma sa...

Harbo pizzeria är en höjdare;-)fint och lantligt.