tisdag 25 augusti 2009

En drömdag?

Mina lektioner ställdes in idag och vips så blev jag överraskande ledig. Frågan är då vad man egentligen gör med denna oväntade lucka. Jag kommer att tänka på kändisar i diverse veckotidningar när de berättar om "en vanlig dag i deras liv" när de alltid går upp klockan 7 och springer, sen äter korn och kli till frukost, sen har ett möte med sin manager över en latte och skriver en timme på deras nya spännande roman och har massvis av inspiration, sen lagar japansk traditionell middag med minst 7 av sina närmaste vänner och ALLA hjälps åt att laga för att det är så trevligt och sen badar de i havet utanför villan och sist men inte minst dricker de en lugnande kopp te i kvällssolen och somnar sedan gott.

Nu börjar min dag inte alls på detta sätt. Jag vaknar kallsvettig klockan 04.15 av att jag drömmer att jag kommer på en mördare som gömt sina lik i små små kistor. Lyckas somna om. Vaknar 10.30 och är fortfarande trött och på dåligt humör. Äter en yoghurt och tittar på hus som jag inte har råd att köpa utan att bli livegen tills jag dör. Försöker sedan hitta ett snyggt köksskåp från Argos men inser snabbt att köksskåp inte är "inne" och därför inte finns. Jag funderar en stund på att åka till Meadowhall men har bara ingen lust, särskilt inte när det börjar ösregna. Jag tvättar, diskar och klär på mej. Sen lagar jag motvilligt mat av rester medan jag funderar på att detta är alltså vad man gör av en öppen dag med potential i sitt liv. Det är en mycket nedstämmande tanke. Jag skriver ursäktsmejl till folk för att jag är sen med vissa viktiga saker som jag lovat att göra. Gör sen dom sakerna och får en malande känsla av tristess i magen. Där är jag nu. Jag borde iallafall masa mej ner till Primark. Annars börjar jag förmodligen städa, och det vill jag inte tillbringa min ledighet med. Min restmat blev i vilket fall som helst ganska god.
Tager vad man haver gryta:
  • Grönskaker som blivit över som lök, paprika, tomater, broccoli, blomkål, zuccini, morötter - vad som helst, mer eller mindre (jag hade gul lök, röd paprika och broccoli)
  • Grädde/creme fraiche/mjölk
  • Senap, soja och tomatpure
  • Rökt korv/skinka/kassler
Fräs kött och grönsaker. Tillsätt vätska. Puttra. Krydda med senap, salt, peppar, soja och tomatpure. Och färska örter om det råkar finnas. Salvia är gott till fläskkött. Servera med ris, pasta eller potatis.

Det är kanske sånt kändisarna gör också egentligen. Fast det vill man ju inte gärna säga i tidningen.

3 kommentarer:

Johanne Ländin sa...

Men så himla mycket mer intressanta reportagen skulle bli om kändisarna vågade vara ärliga och säga något meningsfullt någon gång.

Det finns ju en del som vaknar klockan sex och går upp och gör solhälsningen. Suck. Innan de äter kruska kli och dricker avkok på alger.

Min man vaknade häromdagen och hade drömt att en liten bräcklig papegoja hade fastnat långt upp i hans ena näsborre.

Hoppas att din dag blev bättre så småningom.

mamma sa...

Det ser väldigt gott ut! Puss <3 <3 <3

mamma sa...

Och det andra....är väldigt kul att läsa, de är ganska lika de dagarna oberoende vem som berättar;-)är nog oftast ett önsketänkande men ibland kan ju vi med få till en perfekt dag:-)