lördag 29 augusti 2009

Ungefär som Obs

Inte sedan Obs Stormarknads dagar har jag handlat kläder i en mataffär (affären verkar tydligen ha blivit norsk och kallas Skeidar nuförtiden). Men idag gjorde jag det. Sainsbury's modemärke Tu hade inför Bank Holiday Weekend erbjudande om 25% rea på samtliga kläder. Jag kunde inte motstå, det fanns så mycket snyggt till hösten. Jag fick tag i en jättehärlig finstickad cardigan och en stilig top för 15 pund tillsammans. Verkar vara bra kvalite dessutom. Och smycken och andra accessoarer var också fina, jag får kanske titta igen. Så jag går från Primark till mataffärskläder och det är ett steg uppåt, ironiskt nog. Primark firar för övrigt 40 år i år.

Jag funderar på om det är lika töntigt att handla kläder på Sainsbury's som det var att handla på Obs. Jag bestämmer mej för att det är det inte. Jag kommer ihåg att jag fick handla bruna kläder på Obs när jag skulle klä ut mej till kamel nån gång på mellanstadiet. Det var bara där det fanns passande kamelutstyrsel utan att ens vara menat som något ens i närheten. Men jag älskade verkligen Obs när jag var liten. Ännu mer älskade jag Dunderhallen i Vårby. Det beror kanske på namnet, men det var liksom extra spännande där. Men mest älskade jag Domus i Tumba. Och fiket inne i affären. Tänk att det fanns en tid när en sån enkel sak som matinköp var förknippat med njutning och inte stress. Och en Pixibok var en perfekt present, varje gång.

1 kommentar:

mamma sa...

Vad roligt att du kommer ihåg allt. Ja, vilket sjå vi hade att hitta utstyrseln till kamelen, (fröknarna hade fantastiska påhitt när det gällde att glädja oss föräldrar;-) Och brunt var inte direkt mode men OBS hade en del, så sant:-) Och Domus i Tumba var en höjdare, de hade allt!
Tu har jag missat, måste kollas upp nästa gång:-) puss