tisdag 17 mars 2009

St Patrick's Day!

Aktiviteter som Sheffields kommun bjuder på under St Paddy's Day

Sankt Patrik är Irlands skyddshelgon och idag firas hans minne samt Irland i största allmänhet och Guinessdrickande i synnerhet. Det är Irlands nationaldag och helgdag här i England. Man skulle kunna säga att Guinessdrickande uteslutande, faktiskt, är det man ägnar sej åt idag, till ljudet av irländsk folkmusik.

Detta tält sattes upp för en vecka sen mitt på den största promenad shopping-gatan i Sheffield och här kan man alltså sitta mitt på blanka förmiddagen och tycka om Irland. Man ska helst vara klädd i grönt också, Irlands färg. Om lite olika sorters firande kan man läsa här.

Happy St Paddy's Day!

3 kommentarer:

Anonym sa...

Vilket härligt vårväder ni har i England! Du hade varmt på vägen till Kelham förstod jag. Underbart! Här är det ca plus 5 och blåst men för första gången i år så kändes solen liiite på kinden. I Uppsala finns irländsk pub så de firade för fullt igår, ägaren är från Irland och brodern kom på besök därifrån för att fira med alla.Vi får väl göra ett besök när vi kommer dit nästa gång. Folk skulle vara grönklädda, ska associera till den gröna ön och våren m m. Gröna hattar fick de på puben. Det bor ca 50 irländare i Uppsala, visste jag inte. Men läste i SvD idag att i London bor det nu 50000 svenskar. Är verkligen en kompott av folk i den staden så jag föredrar din mer genuint engelska stad:-)Puss

Anonym sa...

Kanske ska förtydliga mig, jag menar så det inte känns som att springa runt i Stockholm, fast London är fortfarande trevligare än Stockholm, mer avspänt och inte så mycket fåniga attityder och framför allt så har ju folk mera hyfs och uppfostran vilket jag tycker är enormt skönt.
Puss

Anonym sa...

Och det var från mamma det sista också....puss och ha en fin kväll, älskling