fredag 27 mars 2009

Damtidningarnas underbara värld

Jag har ett starkt begär efter svenska dam- eller kanske till och med tanttidningar. Jag menar inte skvallertidningarna, utan de rejäla recept och tipstidningarna som Allas, Allers, Året Runt, Hemmets Journal och Hemtrevligt. Dess motsvarighet finns inte i England (det är bara prins Harry, hudkrämer och Posh Spice för hela slanten), men jag har fått en prenumeration av min mor så att mitt begär kan stillas. Några saker får mej dock att le lite snällt men med en gnutta sarkasm eftersom i dessa tidningars värld så

  • Är en trerättersmiddag som går att laga "bara" på 2 timmar en snabb och enkel vardagsgrej att pyssla med då och då
  • Avslutas alla reportage minst 20 sidor efter att dom inleds. Det finns siduppslag enbart med små avslutningssnuttar från andra sidor. Och ibland finns aldrig nån avslutning.
  • Alla hemma hos reportage hos vanliga människor handlar alltid om hjärntumörer, utbrändhet, familjetragedier eller udda saker som "Jag är pilot fast jag inte har några armar"
  • Alla hemma hos reportage om kändisar handlar alltid om hur lyckliga de är och vart de har sommarhus
  • Pågår en ständig läsardebatt om korsorden. De är för svåra. För lätta. För många. För mycket sudoko. Sudoko borde vara på en ensam sida för Britta i Avesta vill riva ur dem och ge till sin granne, men som det är nu så förlorar hon ju receptet på fiskpudding som hon så gärna vill spara!
  • Finns det egna sidor enbart om folks barnbarn.
  • Förväntas alla kunna sticka, sy och virka
  • Poserar temaredaktörerna för olika sidor väldigt stelt nere i hörnet, roligast är de två trädgårdsexperterna som bär på varsin jättekruka och ändå ler snyggt i en pose.

Men ren njutning är det att kollras bort i denna mysiga idyll. Och man lär sej lite av varje. Till exempel att det inte finns svarta oliver, de färgas svarta. Där ser man!

3 kommentarer:

Anonym sa...

Hej älskling!Idag på trädgårdsmässan i Älvsjö, som är Nordens största, så såg jag flera chefredaktörer och de personer som skriver kåserier och "till sist" längst bak i veckotidningarna,läsarnas sidor kallas de visst. Och de såg exakt ut som i tidningarna. Och var väldigt glada och trevliga. "Din" tidning hade gjort en jättefin trädgård, en av de finare, och där stod piffiga damer som chefredaktören m fl och jag måste bara köpa ett ex och så fick jag lavendelfrön att så. Och berättade om din prenumeration som de förstod att du hade mycket glädje av:-). Hos ICA-kuriren köpte jag ett set linnedukar med servetter, hon undrade om jag inte måsta ha servettringar också:-) men jag har ju Evas fina. Och fler andra än jag behöver. Sedan hittade jag mannen eller kvinnan som gör löv i järn från vinbärsblad och låter dom rosta, köpte ett till. Fullerö besökte jag, dom gör kungsängsliljan i järn, den du har som blomstöd. Sedan var det massor med designade balkonger, trädgårdar, möbler och såå fina blommor.Handlade på Nibble Gård också som har din fina bröllopsduk. Såg att stora zinkbaljor är en hit. Kul att jag har två, då menar jag badbaljetypen. Fina planteringar i dem och vattenpumpar. Lena Linderholm hade också en mässplats och sålde duken jag har. Gösta var där och spelade "rulla in en boll"....Du hör att vi hade väldigt trevligt;-). Vi åt gott och sen gick vi ut i snöstormen, det är osannolikt väder här, iskallt och piskande snö. Ska snart titta på Laila och Magnus.
Puss

Anonym sa...

Hej igen Anna! Jag undrar om du känner till Woman's Weekly och The People's Friend? Båda är lite gammaldags ( särskilt The People's Friend som funnits sedan 1869) och det är just därför som jag emellanåt köper dem. People's Friend består till största delen av fiktiva berättelser, både långa och korta. Woman's Weekly är också en tidning med 'år på nacken'och handlar om hem och trädgård, mode och recept m.m.

Lillan

onsitelondon sa...

Ha ha, lite tantvarning men anda ratt gulligt. Det basta ar nar man fastnat i ett reportage och sa ska man lasa vidare pa sidan 42 som har en halv spalt sen vidare ytterligare pa sid 67. Val framme sa finns ingen text pa sid 67, utan bara reklam eller recept. Da blir jag sur!!!

kram