tisdag 10 mars 2009

Sheffield General Cemetery

Det får bli ett snöigt inlägg idag så att ni inte blir för avundsjuka på våren därhemma i Norden.

Dessa bilder togs under det stora, kaosartade snöovädret i början av februari - jag tänkte att denna charmiga kyrkogård skulle te sej extra snygg ut i snöskrud och det hade jag väl rätt i! Det var väldigt ensamt ute och väldigt halt (jag halkade baklänges medan jag stod still och tog kort eftersom det är ett väldigt backigt ställe dessutom) så det var lite spöklikt, men vackert, vackert.



Sheffield General Cemetery anlades i mitten av 1800-talet då så många människor dog i kolera och det fanns behov av en till kyrkogård helt enkelt. Här ligger helt vanligt folk samt en del kändisar som Mr George Bassett, som började med den goda och berömda engelska konfekten men som aldrig fick uppleva hur uppskattad den skulle bli. Kyrkogården fick förfalla under 60-talet med tas nu om hand av en grupp ivriga voluntärer.

På bilderna ser ni utsikt upp mot Crookes med Royal Hallamshire Hospital i förgrunden, the Anglican Chapel från 1850, ingången från Cemetary Rd nära Ecclesall Rd och the Non conformist Chapel.



En fridfull promenad kan man få sej här. Och en del går hit för att titta på djur man sällan ser i stan, som ugglor och rävar.

1 kommentar:

Anonym sa...

Hej älskling! Det har snöat precis hela dan och fortfarande faller stora flingor, är vitt, vitt med nysnö överallt, pappa skottade länge innan det gick att parkera bilen nu ikväll. Julrosen och pärlhyacinterna har snötäcke. Det är för lång vinter här, föredrar ändå England med regnet tror jag. Med liite vinter och så en lång vår och sommaren som kommer snart och en mild höst. Det är grönare en mycket längre tid.
Puss