tisdag 15 juni 2010

Ett plötsligt behov

Semesterdag 4 startas med att möta ett plötsligt behov av svensk gospel:



Vilka barndomsminnen. YouTube har även Samuelsons, Nils Börje Gårdh och Evie. Det fanns nog dagar i min första fem år som jag inte gjorde annat än att gå runt runt glasbordet i vardagsrummet och sjunga till LP-spelaren. På sätt och vis, när jag tänker efter, så skulle jag kunna göra det idag också.

3 kommentarer:

mamma Monica sa...

:-)Minns<3<3<3. Han sjunger otroligt fint Artur Eriksson, har lyssnat nu på flera. Och Nils-Börge har jag på CD, de LPn som han spelade in. Lyssnade för några veckor sen på dem och han sjunger också väldigt vackert. Undrar om han sjunger fortfarande? Hemma kanske men för publik? Nu är ju LP skivor efterfrågade, folk vill ha lite av det äkta igen och särskilt knastret.

Elisabet. sa...

Ååååå, jag älskar nästan allting av Artur Eriksson och hade verkligen en LP-skiva av samme man, - när jag låg döende i lunginflammation på 70-talet - spelades den skivan så nålen glödde.

Det gällde att göra sig beredd för hädanfärden .-))

Monica sa...

Ska jag kolla upp om det finns med Artur. Vilka barndomsminnen när han var vid Järpebo som det hette och hans röst hördes över Tämnaren. Den är så distinkt rösten, tydlig och vacker, pappa säger det är mörk tenor, då gillar jag det i så fall:-)