fredag 11 juni 2010

Nattuggla

Snart semester. Natt och dag far man jobba bara, forst. For att forbereda den. Jag undrar stilla, ar det vart att ha semester?

Adam och Eva, hade de semester?

Neandertalarna?

Jobbigt, ar det mest, detta med semester.

Ska du aka nanstans? undrar alla.

Maste man det kanske? Maste man vara helt genomorganiserad aven pa sin semester? Kan man inte bara fa saga att man vill sova och domna bort och forsoka lata bli att tanka pa att snart kommer man tillbaka till om mojligt ett storre kaos an det man lamnade? Det ar allt vad jag har energi till. Men jag far anda en massa tips. Om restresor och solresor och herrgardsmiljoer och ska jag inte aka till Sverige?

Jag vill inte ha nan hets, sager jag. Ingen press, inget tidspassande, inga forseningar, inga tagbyten, inga askmoln, inga snuskiga hotellrum, inget planerande, inget ansvar och inga krystade hotellfrukostar.

Da far jag den dar terapiblicken. Att jag borde ga i. Det borde jag kanske. Jag kanner en plotslig samhorighet med kronprinsessan. Sa har torde hon kanna stundom over hela sitt liv. Med eller utan semester.

3 kommentarer:

mamma sa...

Ja sov vila och promenera och ät god mat som någon annan lagar:-) Vila upp dig till C kommer och då önskar jag er riktigt roliga trevliga härliga trivsamma dagar. Är du uppe mitt i natten förresten? Puss hjärtat

mamma sa...

Du måste ta hand om dig och precis som en del äldre säger så är det ingen som tackar en. Men vet, det har gått i arv tydligen;-), gjorde precis detsamma själv och det är svårt när man ser vad som måste göras och det drabbar dem som inte kan påverka sin situation om ingen gör arbetet. Jag vet inte hur andra gör som blundar.

Mamma Monica sa...

Imorgon säger Pohlman det ska bli ett alldeles strålande väder hos er men inte för varmt och på söndag regn igen, sen ser det hyfsat ut i veckan som kommer, lite blandat sol och moln, kanske nån regnskur. Du får berätta om det stämmer:-)