fredag 4 juni 2010

En stockholmsvecka för 20 000, någon?

Tyckte denna artikel i DN var rolig. Stockholmarna är förvånade att ingen vill hyra deras lägenheter på Kungsholmen och i Gamla Stan under det kungliga bröllopet för en sisådär 15, 20 tusen. De hade förväntat sej en tysk invasion och allting.

Om inte stockholmarna sjäva vill titta på bröllopet, varför skulle då tyskarna vilja det?

En stillsam undran.

Men i Ockelbo, där är man på G. Titta bara på floristen (klippet längst ner). I Ockelbo är det minsann ingen som hyr ut sina hus. Där ska det bli Rojjal Picknick och storbildsskärm. Och party. Några "nollåtter" vill dom inte ha dit, helst. "Dom e kaxig". "Ockelbo e snäll."

Ockelboborna är en optimistisk skara på 6000: "Jag tror att det föds väl kanske något fler än dör". Det är ju positivt. Förra året var de bara femtusenniohundranittiofyra.

"Och så finns det bank. Och två livsmedelsaffärer. Och simhall. Och bank, ja. Pizzeria."

Detta är ju Sverige i ett nötskal. Och vilken härlig dialekt, hoppas sveriges framtida prinsessbarn kommer prata så. Kanske med tysk brytning från mormor.



2 kommentarer:

Monica sa...

I Stockholm City igår skrev Jens Kärrman om fenomenet också;-)Han tror att felbedömningen har två orsaker: en överskattning av kungahuset och en underskattning av folk som inte bor i Stockholm:-) Han menar att det finns en inställning i Stockholm att folk utanför är av en enklare sort än 08-or och att det hela tiden var andra som skulle stå för festen, inte vi sofistikerade stockholmare:-) Han tror också att pensionärer hellre åker till Rom en weekend än står och glor här:-) Men han tror att de som står och glor snarare kommer från Bandhagen än från Boden för en hel del blir det nog. Kristallklar analys av det hela;-)

Monica sa...

Ja tänkte så också:-) han får nog många argsinta kommentarer, han skrev också att det finns en inställning i Stockholm att ungdomar är lite "efter" ute i landet och inte lika trendigt klädda och allt det där men att det snarare är tvärtom för att det i småstäder är viktigt att hänga med så det gör man.

Och det har man ju sett!