måndag 7 juni 2010

Sommarmat

Världens bästa efterrätt - färska hallon

Sommar för mej är när man lagar säsongens första pastasallad och potatissallad. Det blev både och i helgen.

Ljummen pastasallad med kyckling, bacon, färsk baslika, körsbärstomater, getost och paprika.
Sallad med fetaost, tomater och paprika
Tre musketörer som gifter sej med varandra: senap, majonäs och creme fraiche plus salt och peppar.Lägg sen till lite härlig sparris.
VårlökOch lite örter från balkongen - gräslök och persilja.Och färskpotatis så klart. Blanda försiktigt. Då får man denna utmärkt goda potatissallad. Tycker jag själv.

4 kommentarer:

Monica sa...

Mmmmm.....så gott och oj vad det växt på balkongen! Spännande om tomaterna kommer med:-) puss

Elisabet. sa...

Rena receptboken, märker jag .-)

Monica sa...

http://www.aftonbladet.se/nyheter/article7259952.ab

Det här handlar om något annat än mat men så intressant! York har en spännande historia och så vackert och trevligt det är där! Kul med den typiska humoristiska engelska kommentaren om det osannolika att möta en tiger på hemväg från puben;-)

Zaba sa...

Me wants some of your Potatissallad, verkar jättegod.