torsdag 17 juni 2010

Nottingham - gammalt och nytt

En stad som riktigt sprudlar av historia är Nottingham, bara en timmes tågresa från Sheffield. Nästan var och varannan byggnad är en gammal textilfabrik från 1700- eller 1800-talet, en medeltida kyrka eller Englands äldsta pub (jo, det finns ett par som hävdar att de är äldst, en tolkningsfråga). Mycket moderna hus har dock sprängt sej upp och in däremellan och statsbilden på det hela är därmed lite nedslående - det mest påträngande i panoramabilden över Nottingham är tyvärr ett av Europas största kolverk och inte Sherwoodskogen. Man får istället gå nära, titta uppåt och bakom, för att hitta den fantastiska arkitekturen som är förvånansvärt väl bevarad. Byggnaden som ser ut som en kyrka nedan är Nottinghams universitet - så ska ett universitet se ut tycker jag. Man blir lite smartare bara av att titta på det.

3 kommentarer:

mamma Monica sa...

Håller med om universitetet, vilken fin och spännande byggnad, ja ser spännande och intressant ut alltihop, blir riktigt ressugen. Och så skönt att läsa och vila ögonen på något annat än det som tidningarna fullkomligt svämmar över av.

Steel City Anna sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Monica sa...

Jag kommenterade här men det syns inte, är i alla fall så intressant allt och tack för alla berättelser jag fick i telefon. Skrev att jag blev riktigt ressugen när jag såg allt detta.