måndag 24 maj 2010

Sexistiska britter

Jodå, även detta har med Kungahuset att göra. Kronprinsessan har ju anammat deras "sexistiska sed" att bli överlämnad av sin far som en möbel ungefär, till sin nya husbonde. Brittisk press skriver "Swedish princess emulating 'sexist British tradition' of giving bride away". Läs här. Tänk, jag lyckades gifta mej utan att bli överlämnad till och med i England. Det var viktigt för mej att sätta ned min svenska jämställda fot i den frågan. Så lite irriterad är jag på Vickan. Om vi ska vara kända för nåt så kan vi väl få vara det för att vara jämställda, även om vi nu inte är det. Några ideal ska man väl få ha!

Kompromiss: Hon kanske kan bli överlämnad av Silvia?

Anekdot: I samma artikel kan man om Carl Philip läsa följande:

Her brother, Prince Carl Philip, is dating a model and reality television star notable for posing topless with only a python to protect her modesty. The Prince is a racing car driver and nightclub regular who has designed his own range of cutlery.

Jodå, välja sina fakta, de kan de, britterna. Men det var ju bra att de fick med gaffarna och knivarna. Inte är det väl varje prins som gör sånt heller. Mellan pytonormarna och nattklubbarna.

1 kommentar:

Elisabet. sa...

,-)


Jag skrev hos någon annan ikväll, att när jag 22 år ung gifte mig, då hade jag nog gärna gått vid min pappas sida .., det hade man ju sett i amerikanska filmer och sååå romantiskt var det och någon tanke på att det inte skulle vara jämställt, det hade i alla fall inte jag.

Sen gifte vi oss i rådhuset.
Det tog fem minuter.
Efteråt åkte jag och handlade på stormarknaden .., ja, tala om ett typiskt 70-talssätt att gifta sig på. Det höll länge ändå.

Nu, sedan debatten härjat i massmedia, kan jag förstå varför man tycker att V ska gå in med Daniel.

Men det är nu det.

Och så blir det i alla fall inte, meddelar hovet.