lördag 15 maj 2010

EftermiddagsTV

Jag har haft en tråkig lördag fylld med städning och eftermiddagsTV. Det enda som fångade mitt intresse något var How To Look Good Naked med Gok. Jag såg två avsnitt av bara farten. Och varenda gång övertalar han 'offret' i programmet som ska bli jättenöjd med sin kropp att stå naken i ett skyltfönster , med frasen 'Your family will be SO proud of you if you do this!'.

Verkligen?

Efter detta såg jag ett annat stylingprogram, Style Her Famous, med makeovertema. En ung mamma ville ha hjälp med hur hon skulle klä sej nu när hon inte kunde vara vild längre. Med vild menade hon att ha utsläppt hår och färgglada kläder. Makeoverexperterna gjorde allt för att hon skulle få ha gult på ej ibland och en liten urringning men för allt i världen inte se slampig ut. Hon var ju mamma.

År 2010. Deprimerande. Jag undrar varför det inte görs program med medelålders ölmagsgubbar i skyltfönster, som tårögda säger 'Detta var det bästa jag gjort!' och frun säger 'Åh, jag är så stolt över dej! Du är jättesnygg naken!' när hon applåderar bland en rörd publik. Och program om pappor som undrar om de ser slampiga ut i lekparken.

Kanske 2020?

1 kommentar:

mamma sa...

Ja exakt! Och på SvD:s framsida idag är det bild på två POJKAR i mellanstadiet som knåpar med nål och tråd, för att motverka de traditionella könsrollerna som har brister enligt en statlig utredning;-)
Tänk din mor som är så gammal, från fjärde klass så var en termin obligatorisk med syslöjd för pojkar och träslöjd för flickor. Sedan fick vi välja fritt och jag hade mest träslöjd, kanske därför jag är så bra på att snickra;-) Sedan var det obligatoriskt någon termin till med syslöjd för flickor och vice versa för pojkar så vi lärde oss det också ifall vi valt bort det hela tiden, det var då jag sydde ett fantastiskt nattlinnne i hudfärg;-) Och språk-och matteundervisningen var superb. Nåt måste ha gått bakåt.....