onsdag 12 maj 2010

En intressant aspekt ...

... av Kungahuset kan man läsa om i den här artikeln. Det kanske blir så många barn att de i framtiden får nöja sej med att bli hertiginna av Värtahamnen och hertig av Hallunda när alla landskap och kommuner är tjingade.

Och så en annan sak med det rojalistiska som stör mej i dessa så kallade moderna tider - att Kung fortfarande är högre än Drottning. Jag har alltid tänkt mej att kung- och drottningtitlarna är likvärdiga och under dessa finns prins och prinsessa. Men så är det inte, eftersom om en Drottning gifter sej med en man så blir han inte Kung, men om en Kung gifter sej med en kvinna så blir hon Drottning - Drottning är lägre än Kung, men Kung högre än Drottning, ja, det är som i kortspel. Daniel kan alltså inte bli Kung för då skulle han ha en högre titel än Victoria, och det är ju Victoria som är regenten. Jag tänker mej att om titlarna var likvärdiga så skulle inte det spela nån roll, utan de regerade liksom i samarbete, vilket de ju måste göra iallafall. Ja, hursomhelst, om hundra år så jobbar de kanske allihop på Daniels gym för att försörja sej.

2 kommentarer:

mamma sa...

;-)roligt skrivet och uppiggande, det där med kung, drottning och olika status är helknäppt och stökar till. Nu hoppas jag herr Westling sköter sig fram till bröllopet;-) tror de redan haft svensexa. Vickan kanske var med....Köpte idag Hänt Extra, skickar den till dig när jag studerat färdigt så du får korrekt information;-). På Vi fanns en chokladask med små prinsesskronor på, tror det var mörk choklad med inslag av lingon och blåbär, blev riktigt suktad, ska ge far din i uppdrag att inhandla:-) Nu blir det snart kvällsbad för lilla fröken här, hon hade ritat ett välkomstkort med en glad kvinna och ett flygplan....varit väldigt bekymrad över askan.

Elisabet. sa...

Ja, det var verkligen en annorlunda aspekt på det hela. Tack för tipset!