fredag 7 maj 2010

Första hjälpen

Jag har varit på kurs idag och fräschat upp mina första hjälpenkunskaper. Vi kom in på ämnet hjärtinfarkter. 'Vet ni, säger ledaren, att England har Europas näst största antal hjärtinfarkter per år. Men vet ni vilket land som har flest?' Alla gissade på Tyskland. 'Sverige!' säger ledaren. Förvånat sus genom rummet. Jag håller mycket tyst om att jag är svensk. 'Det är all mjölk de dricker' säger ledaren tvärsäkert.

Verkligen?

Mjölk?

Tydligen ska man äta massvis av tomater för att minska risken för hjärtinfakter. Så det är väl tur att jag älskar tomatsås och tomatsoppa och soltorkade tomater och tomat- och löksallad.

Men flest i hjärtinfarkter i Europa? Nej, det tror jag inte på. Gör ni?

3 kommentarer:

Elisabet. sa...

Det måste man ju kolla upp och jag som tycker så mycket om kall mjölk .-)

Zaba sa...

Blev väldigt nyfiken och började googla runt för som du så tänkte jag "Nej det kan inte stämma".

Efter en snabb googling verkar det dock stämma och det pekar på kosten. Dock tror jag inte riktigt jag håller med eftersom statistiken även visade att majoriteten av de som dog var riktigt gamla. Tror andra länder skulle komma ifatt oss om de levde lika länge. Såg tex i en studie att enda landet ovan oss var Finland, samma livslängd och samma kost.

Men förutom statistiken så hoppas jag att kursen var givande. jag hade jättekul på min first aid kurs.

mamma sa...

Jag tror vi stressar väldigt mycket, både med jobb och renoveringar och kanske att vi försöker vara till lags väldigt mycket också. Vi försöker hinna med allt på en gång men England ligger nog inte långt efter på de områdena men tror folk där kopplar av lite mer, de som kan. Stannar upp och njuter.