torsdag 24 september 2009

Svenska tänder

I eftermiddag har jag besökt tandläkaren, samma sen tre år, han är väldigt trevlig och pedagogisk av sej (han visar t ex alltid röntgenbilderna och går igenom alla detaljer) och verkar tycka att han har ett jätteroligt jobb. Han är väldigt fascinerad av att jag aldrig haft några hål och tycker det är intressant att jag kommer från Sverige och undrar skämtsamt om jag har nån särskild knäckebrödsdiet som skulle vara extra bra för tandhälsan. Idag bar jag ned min journal till receptionen på väg ut och då sneglade jag lite i den och det stod med stora bokstäver ovanför alla datum och noteringar - All very good. Patient FROM SWEDEN. Det tyckte jag var lite lustigt.

Men har man en gång träffat flourtanten i tredje klass så håller skräcken i sej för livet. Åtmistone för mej. Har dom flourtanter i England?

1 kommentar:

mamma sa...

Underbart att ha så fina tänder som du! Och beror nog på arv och att du borstade tänderna själv innan ett års ålder. Jag stod aldrig och gned i din mun, berättade bara vad som var viktigt och det hade du tydligen redan fattat:-) Och flourtanten är tillbaka i Sverige! Puss