torsdag 3 september 2009

FormiddagsTV

Det var lange sen jag hade en formiddag ledig och kunde agna mej helhjartat at det fina tidsfordrivet formiddagsTVtittande. Men idag har jag haft en trivsam morgon med tidiga Friends-avsnitt, forsta sasongen av Gilmore Girls, frukostdebattprogrammet The Wright Stuff och sist men inte minst The Beauty and the Geek. Det sistnamnda programmet passar utmarkt for folk som redan ar lite sarkastiskt installda till USA och har en elak humor. Det hela gar alltsa ut pa att tontiga killar ska bli kara i plastikopererade blondiner som efter mangt och mycket mojligen forbarmar sej over en av tontarna och gar en ljus framtid till motes. Under programmets gang ska deltagarna tavla i par dar tjejerna ska lara sej att gora smarta saker och killarna sociala saker. Programmakarna har uppenbarligen gnuggat handflatorna och tankt att detta, detta ar riktigt bra TV. Men dom har glomt en grej. Enligt den nyaste definitionen sa ar en tont nagon som helt enkelt har ett stort intresse av bara en grej. Den nya tidens nord ar en san som Carrie Bradshaw i Sex and the City som bara pratar om markesskor hela tiden. Den uttanka krocken mellan nordarna och blondinerna uteblir alltsa, eftersom de ar lika tontiga allesammans och darfor helt enkelt kommer val overens. Det spelar ingen roll om insnoingsomradet ar tuttar eller Star Wars. Det hade blivit ett mycket roligare program om de tontiga killarna skulle flirta med tontiga tjejer. Ingen kan de sociala koderna med dejting. De anser att alla ar tontiga utom dom sjalva. Och sa vidare. Uppbyggt for konflikter.

Det var i vilket fall som helst roligt att se tjejerna utfora det manliga smarta uppdraget "Bygga en hundkoja" och den mest storbystade blondinen fick for sej att klistra ihop bygget med dubbelsidig tejp, och nar hon fick kritik for detta sa 'men jag ar allergisk mot metall'. En annan tjej som gorde ett riktigt bra jobb forklarade att 'jag ar mycket battre pa att vara smart nar jag inte pratar'. Efter en liten karleksscen mellan en nord och en Beauty utbrast tjejen ifraga 'jag hade aldrig dromt om att kyssa en tont men det var faktiskt precis som att kyssa vilken man som helst - jag ar lart mej saaaaaa mycket av det har programmet!'.

Dar gick ocksa gransen for nar formiddagsTVtittande overgar fran njutning till trotthet och det ar alltsa dags att ta itu med nagon viktigare syssla.

Inga kommentarer: