lördag 26 september 2009

Shoppingkanaler

Ibland zappar jag förbi shoppingkanalerna och ibland får jag en lust att kolla en liten stund på exempelvis QVC. Det beror mest på att dom har juldekorerat studion och vadsomhelst med jultema kan få mej att stanna upp en liten stund. Sen fascineras jag av att dessa kanaler är möjliga och att folk faktiskt handlar, inte bara julklappar i september utan julklappar från två kallpratande damer som säljer alldeles för dyra speldosor, dekorationspingviner och indiska juveler som alla är de perfektaste av presenter som man inte kan hitta nån annanstans. OCH, till råga på allt så ringer folk in då och då för att visa sin uppskattning över programmen, kanalen och utbudet och prata med programledarna. De har typisk dagistantröst, mjuk, aningen mästrande samt enerverande och säger lovely hela tiden. Ett typiskt samtal låter såhär:

-Your show is so lovely. So many goooorgeous things!
-Yes, they are aren't they? Thank you so much! (andra programledaren ekar "just loooovely!")
-I watch it all the time. So great to get all your Christmas presents bought in time!
-Yes, that's loooovely! ("just lovely"). You don't want to rush around in the shops when you can get the perfect presents here, do you!
-I could just buy everything you sell, hihihihitihihihihhi! Lovely! ("Yes, lovely!")
-Oh thank you, yes they are so lovely!
(Pinsam tystnad)
-Oh well ok then, we'll have to move on now but it has been LOVELY talking to you! Now, take your time and choose carefully among all the different little penguins!
-Yes it's so hard to choose because they're all so lovely!
- Yes lovely. ("Just lovely!") Bye bye now!

Sen ringer det fem gånger till och de fula speldosorna snurrar fem gånger till. Och programmen går HELA tiden. Tydligen är det en tredjedel av engelska kvinnor som handlar alla julklappar i september ... Förhoppningsvis inte från QVC.

2 kommentarer:

mamma sa...

Vilka kuliga program ni har i England;-) Och roligt återgivet, jag kan höra....puss

Isabell sa...

Vi har qvc har ocksa, tycker det ar kul att titta pa ibland, men inte lange alls, mest nar de har handvaskor. Har aldrig kopt nagot fran dem.

Snart ar det jul, helt otroligt vad tiden gar fort.