onsdag 16 september 2009

Studentmat

Tomatsås med pasta åt jag jämt förr i tiden. Häromdan fick jag för mej att göra en omgång. Det är verkligen supergott och perfekt billig, nyttig vardagsmat. Det enda man behöver är en konservburk krossade tomater, lök, vitlök och pasta. Vill man lyxa till det även lite färsk basilika och parmesanost, och ett par färska eller soltorkade tomater. Men men, basen är enkel:
  • Hacka och fräs en gul lök i olja. Pressa i ett par klyftor vitlök. Låt löken bli mjuk.
  • Häll i en burk med tomater.
  • Ha i en nypa salt och en nypa strösocker, och en skvätt balsamvinäger.
  • Krydda med oregano och basilika.
  • Ha sist i tomatpure för att få det lite krämigare.
  • Puttra ca 20 minuter.
  • Servera med pasta och ost. Klart!

2 kommentarer:

Johanne Ländin sa...

Man kan också ha i bitar av mozarella som får smälta.
Mums!

mamma sa...

Det ser så gott ut så jag måste göra det här idag;-) Man glömmer en massa recept så bra att du påminner. Och en gnutta socker och balsamvinäger höjer smaken, lätt att glömma. Puss och hoppas du mår helt bra ikväll igen, tänker på dig där du är på jobbet.