lördag 5 september 2009

Stackars Hasse

Forutom en stor passion for matlagning, bakning, politik och kalligrafi har jag aven arvt korsordsalskandet av min mormor. Mormor brukade ofta losa allting lekande latt och sa fick jag hjalpa henne med "Kandiskrysset" med bilder pa programledare hon struntade blankt i. Korsord ar ett fantastiskt bra satt att lugna ned sej med eftersom hjarnan maste arbeta fokuserat med nanting, som anda ar tillrackligt lattsamt for att vara trevligt och inte anstrangande. Jag har i min stora samling losta korsord dock funnit ett visst monster. I vartenda korsord, enkelt som snilligt, sa finns atminstone en av foljande ledtradar med:

Fyndplats - ?
Anglarnas Stad - ?
Ryssja - ?
Kan eka - ?
Buskvirke - ?
Dockpojke - ?
Ostkryp - ?
Solgud - ?

Och sist men inte minst, appropa rubriken:
Hasse i rutan - ?

Han ar inte sa hyperkand men i korsordens varld ar Hasse Aro kung!

3 kommentarer:

mamma sa...

"Skratt" ja, kul med Hasse, han ville gifta sig en gång med en granne till oss, de var förlovade ett år, tänker jag alltid på när jag hör det namnet. Men jag säger inte vem:-)
Roligt när du skriver om mamma, det blir glimtar som jag plötsligt ser också, jaa: "så var det".

Nanna sa...

En anekdot om Hasse - när min mans kompis gifte sig så skulle han hålla tal men det var skitkonstigt att lyssna på för jag hörde bara "om du har några tips kring det här fallet så kan du ringa hit till Efterlyst" haha. Stackar'n.

Nanna sa...

Varför har du plötsligt att du måste godkänna? Du har väl inte fått något hemskt på bloggen??! Det fick jag en gång och då tog jag bort det i efterhand...
kram
Nanna