lördag 19 september 2009

Dags att hamstra!

Affarerna som enbart saljer kort har sedan ett par veckor varit i full gang med att salja julkort. Det ar inte sa underligt, det ar ju anda deras basta forsaljningstid. Pa Wilkinsons har det borjat dyka upp julpresentpapper och roda ljus och massa chokladaskar. Primark saljer sockor med tomtar pa. Acceptabelt, det fins ju anda de som vill borja kopa sina julklappar tidigt. Sjalv har jag precis planterat min gamla amaryllislok fran forra julen i hopp om att den ska sla ut i tid denna gang.

Men nu till det som jag inte riktigt kan forsta - mataffarerna har borjat salja julmat. Det ar mitten av september och man kan kopa sej kalkon, notter i julforpackning, marsipantartor med tomtar och tranbarssas i storforpackning. Men vem gor det? Vem? Det maste ju finnas en marknad for det, sa nan lagrar alltsa notter fran september. Eller ater julmat under tre manader. Har Konsum borja salja julmust och julskinka an?

1 kommentar:

mamma sa...

Bra då finns det julpapper i oktober när jag ska slå in julklappar:-). Tror inte Konsum har julmust än och julmaten förstår jag inte riktigt varför det är så tidigt hos dig. Är det hos alla kedjor? Ikväll har vi tänt vårt stjärnfall på balkongen, det är ju kolmörkt halvåtta so what?;-)och vad gör man inte för lilla M som blev begeistrad och pratade om stjärnor och meteorer:-).Annars har det varit som en sommardag fast kalla mornar nu. Puss, hoppas du får en fin dag imorgon älsklingen!