söndag 6 september 2009

Som pigan i Lönneberga

Jag känner mej lite som en exalterad Lina inför Vimmerby Marknad eftersom jag ser så fram emot den europeiska marknaden i Sheffield första helgen i månaden - nu är det dags igen. Fynden från gårdagen blev en fyrkantig blå bomullsscarf, en tjusigare röd dubbelsidig sjal som jag ska längta till julen i och en ljuvlig valnötskaka med smörkräm från New Crown Bakery. Sjalarna fick jag specialpris på, bara för dej som det heter. En kille sålde ursöta ryska gummor som mobilsmycken men han var inte så intresserad utav sitt stånd och syntes aldrig till när jag skulle handla. Jag är lite sugen på att köpa några krukor ljung av blomsterhandlaren, det är så bra priser, men jag känner att jag inte har tid att joxa med dom på balkongen. Kanske får bli nästa månad då dom borde komma igen. Det var inga skandinaviska stånd denna gång - det brukar vara Kopparberg, finskt stånd med yllevantar och skinnfällar och renkött från Norge. Nu var det istället en hel del fler spanska och franska stånd. Kom tillbaka Norden!

För övrigt gillar jag Linas inställning till hotet om kometen under marknadsdagen - den katastrofen kan väl ändå inte vara värre än Emil.

Marknadstånden på Fargate

The Big Wheel sticker upp lite varstans!

Blomsterhandlaren

Mina fynd!

1 kommentar:

mamma sa...

Åh vad ljuvligt det är i Sheffield, där händer det saker! Ryska smågummorna som mobilsmycke låter fina, är de som Sonjas? Och dom hade hon ju tagit med sig hem från Vitryssland själv så deras historia är spännande. Men vill gärna ha fler.
Och så roligt att handla lite från olika länder inklusive gott bröd. Men var är Norden? Beror det på krisen och depression tro? Puss, puss