tisdag 11 januari 2011

Hälsning från Sverige

Det slår mej att under hela 2010 så besökte jag inte Sverige en enda gång. Idag fick jag iallafall en hälsning därifrån. Från CSN. Jag beräknas ha betalt studielånet om 21 år. Under hela den tiden kommer jag få hälsningar hemifrån. Jag försöker se på saken positivt. Och kanske boka några Sverigeresor iår iallafall. Så att jag kan börja förknippa stället med nåt trevligare än studielån. Jag tror det vore nyttigt.

5 kommentarer:

Trillingnöten sa...

påminn mig inte om CSN...fick också en sån där lapp. Jag ser verkligen inte fram emot de nästkommande...erm...20-nånting åren. Vad som är bra med CSN numera är att man iaf kan betala med kort från utlandet. När jag skulle betala 2006 fick jag fixa nån speciell check på banken i NY som kostade pengar och var så krångligt...Nu är det smidigare. de kanske har fattat vinken med alla utlandssvenskar!?

Steel City Anna sa...

Ja, det var väl nån stor skandal med alla utlandsvenskar som aldrig betalade nånting ...

Monica sa...

Ja fortfarande är det många utlandssvenskar och utlänningar som studerat här som inte betalar och det har jag diskuterat med högste ansvarig på CSN. Vilket trams att de inte hittar forskare med fler i USA t.ex. Klart de gör med kompetent personal. Och dessutom hade de ett väldigt underligt system så folk nästan inte kunde betala. De kanske har bytt personal nu:-). Och hela systemet är ju sjukt, alla ska återbetala eller ingen. Nu jagas dessutom poäng per termin, det kan vara 5 poäng mindre på hösten och de ligger sen på våren, då ska studenten betala tillbaka allt på hösten direkt! Kursupplägget kan ju inte studenten påverka, varit mycket runt detta som förstört studieron. Är ju snart otroligt nån vill gå på universiteten och skaffa en dyr utbildning för så himla roligt är det inte.

Carro sa...

Ja kom hit och hälsa på, det var alldeles för längesen!

Steel City Anna sa...

Carro: Jag får nog göra det!