söndag 30 januari 2011

Årets Semlor

Imorse åt jag en av dessa till frukost:Goda blev de, fast egentligen är jag inte så förtjust i semlor, det var mest för makens skull, han älskar dem och gav omdömet "godare än Thelins" vilket är favoritkafeet i Stockholm. Jag gjorde alltihop ordentligt hembakt, förutom att mjölka kossorna till grädden ... Jag är mycket stolt över att ha bemödat mej att göra egen mandelmassa, det var ju dessutom väldigt enkelt och blev mycket godare. Däremot blev bullarna sådär tunga igen, jag vill så gärna att de ska bli mer fluffiga och liksom lite sega, som köpebullar. Jag har sånna kära barndomsminnen av slät kardemummabulle med saft när vi hade pysseldag vid jul på lågstadiet. Fluffiga tips välkomnas!

8 kommentarer:

Monica sa...

Åh så goda de ser ut! Känner doften ända hit till Konsumbullarna;-). Tog semla och kaffe på café i veckan men ångrade mig efter halva bullen, den var inte särskild god. Får väl bli en hembakt här också vad det lider:-)

Anonym sa...

Gd Söndag ! Äntligen en vettig blog. Jag har klickat på en massa uppdaterade bloggar men det är ju bara småflickor på 10 -13 år som skriver. Suck ! Du verkar ha en trevlig blog med mycket att läsa. Vi själva mest jag brukar lägga opp foton från besökta platser och grejor vi sett eller samlar på. Jag har lite svårt med en del ord pga en liten stroke den 4:e Juni 2010. Välkommen att besöka min blog och det vore roligt om du ville bli följare på den. Jag lägger in dig i min lista. MVH Janne o Lilly som är min granne och flickvän Hi Hi !!

Ännu en Anna sa...

"Jag har sånna kära barndomsminnen av slät kardemummabulle med saft när vi hade pysseldag vid jul på lågstadiet."
Jag ocksååå!!! Älska!

Monica sa...

Har inga fluffighetsrecept tyvärr, din mormor hade men jag tror det var egna knep som inte finns nedskrivna i hennes recept.

Trillingnöten sa...

Åh, jag har ännu inte ätit en enda semla, men den står högt upp på listan...Jag är faktiskt mer förtjust i de hemgjorda tyngre bullarna än affärens fluffiga. Har ingen aning om hur man får dem fluffiga tyvärr :)

Turtlan sa...

Å så gott!

Jag kommer över på stört om Du har några kvar?

Pappa och jag brukade baka semlor på sportlovet som en tradition.
Eller om det var så att mamma förberedde bullarna och vi bara gjorde dem klara? Har aldrig sett honom baka så det var nog så...?

En helt annan smak med hembakta!
Kanske läge att återinföra den traditionen!

Steel City Anna sa...

Mamma: Det är konstigt men sen jag behövt göra allting svenskt from scratch så har jag börjat sakna fabrikat jättemycket, delicatos kokosbollar t ex, köpesemlor och köpprinsesstårta. Jag förstår det inte riktigt själv, men så är det! Det är kanske nåt beroende framkallande e-medel som sitter kvar i mina gener.

Mormor borde ha skrivit en kokbok ...

Janne: Hej och välkommen och tack för vänliga ord!

Fröken Svensson: Åååh du förstår vad jag menar! Säljs sånna bullar fortfarande? När jag åker till Sverige ska jag köpa med mej en resväska full ...

Steel City Anna sa...

Trillingnöten: De gör bergis nåt fuffens med köpebullarna för att få dem fluffiga. Du skulle gilla mina då :)

Turtlan: de skrev inte ner något fluffighetsrecept? Om du återupptar traditionen så får du rapportera om fluffigheten :)