måndag 1 december 2008

Årets julkalender

Märkte ni något när ni läste rubriken, och kanske denna mening? Jo, jag har faktiskt kapitulerat och börjat använda prickar, tack vare ett tips från en karl i Silicon Valley, det ni! Men ett eget kommando kan man enkelt switcha från engelskt till svenskt tangentbord, det var det jag tyckte var för bökigt förrut men nu trycker jag bara på 2 tangenter sa är det fixat!

Jag har nu tittat pa första avsnittet av årets julkalender Skägget i brevlådan. Mottagandet verkar bli ljummet inte bara ifrån mej, se denna recension från SvD. Men trots allt så var det bättre än jag förväntat mej, men jag hade ju också extremt låga förväntningar. Det är, som jag redan visste och gruvades över, inte juligt. Inte alls. Däremot så är Anders och Måns ganska söta, och storyn är inte hur dum som helst utan ganska humoristisk. Scenen med förhörsledarna med äggskal på huvudet var riktigt skoj. Jag ska ge den en chans. Dock är det hemskt tråkigt med temat och dekoren, som verkar komma direkt ifrån IKEA. Hyllan EXPEDIT är mycket framträdande och tog död på alla vibbar om en fantasistad. Vi får hoppas att Sveriges barn inte har lika bra koll på IKEA-katalogen som jag! Kostymerna var schyssta dock.

Igår bakade jag sista godsakerna inför julen, sen börjar projekt julmat. Jag provade två helt nya recept och resultatet blidde väl helt ok om än inte som jag hade tänkt mej. Kanelkakorna blev lite torra, men min make såg detta från den ljusa sidan och utropade nöjt: 'wow! Du har gjort biscotti! Vad duktig du är!' Kringlorna, med ett lite lustigt recept av creme fraiche och pyttelite smör, blev lite bleka och menlösa men det är ändå gulligt med kringlor till jul så jag ser dem mer som en dekoration.




Nu ska det bli pynta av här i huset! Jag och maken är båda lediga idag såhär mitt på blanka måndagen och vi gillar båda julen lika mycket. Bilder på vår framfart kommer imorgon.

23 dagar kvar till julafton!

Inga kommentarer: