tisdag 9 december 2008

Min namnsdag!


På Anna dagen ska det lutas fisk. Det har jag inte gjort, men jag har hittat en liten miniskinka som jag griljerat dagen till ära. Det finns en hel del skinkor i år, det är tydligen inne och hetare än kalkon i år! Jag håller tummarna för att jag slipper rimma skinka själv, jag kan nöja mej med en liten skinka även på julafton om det ska behövas.

Maken har köpt blommor och goda ostar som vi ska kalasa på ikväll och kanske se en film. Engelsmännen firar inte namnsdagar, trist eller hur! Undrar i vilka länder man firar och inte och varför. Lutfisk verkar ha blivit lite inne, jag har sett massa nya coola recept med kräftsåser och grejer. Nån som provat?

5 kommentarer:

Isabell sa...

ser jatte gott ut!

Anonym sa...

Grattis på namnsdagen i efterskott, hoppas att du firade ordentligt! Jag bakade iallafall mitt nyttiga bröd igår och det blev riktigt smarrigt ;) Så nu får jag också några poäng i pysselhimlen... puss!

Anonym sa...

Okej, det är superenkelt! Det behöver inte ens jäsa för det innehåller bikarbonat istället för jäst, så det ska bara skjutsas in i ugnen i 200 grader i en timme sen är det klart.

Ingredienser:

5 dl vetemjöl
1 dl hackade hasselnötter
1 dl linfrön
4 dl yoghurt (jag använde turkisk)
1/2 dl honung
1/2 lingonsylt
2 dl havregryn
2 tsk bikarbonat
1 tsk salt.

Blanda först de torra ingredienserna, sedan i med de blöta!

Vips så har du en god limpa :)

Anonym sa...

Mmmm, va gott!

Hoppas du fått namnsdagspaketet/brevet jag skickade.

Carros bröd är gott, du kan ha i lite hackade dadlar eller fikon, aprikoser m m också. Är gott lite varmt och med riktigt smör på.

Hoppas det går jättebra idag!

Puss mamma

Anonym sa...

Jag menar skinkan, ser underbart god ut. Puss