torsdag 25 december 2008

När juldagsmorgon glimmar är Projekt SSJ fullbordat










Bildbevis på att Projekt SSJ faktiskt gick ganska bra iår. Lax och löjrom från IKEA, julmust från Sverige, anjovis likaså, svenskt godis från IKEA, lingonbrödet från IKEA, julskinkan (en förklädd dansk gammon men smakar som julskinka enligt mej iallafall, inte för att jag har nåt att jämföra med), julgröt gick precis lika bra att laga med engelska risgryn, revbensspjäll, Brännvinsost från IKEA, sill från IKEA och Sverige och den hemgjorda rödbetssalladen (alla ingredienser fanns utan problem att hitta här men den inlagda gurkan är tysk), pepparkakor, lussekusar som blev så pösiga trots torrmjölet, småkakorna gick utmärkt att baka förutom att jag inte kunde göra drömmar eftersom de inte säljs hjorthonssalt här vad jag har hittat), knäckebröd jag köpte i somras på Arlanda. Ja, det var bara prinskorven som saknades, och fick ersättas av en rökt engelsk korv. Men jag är belåten. Den tjeckiska potatissalladen uteblev vilket indikerar att maken var nöjd som det var! Några nya seder hade vi också, engelsk yule log, vilken är en mastig chokladrulltårta med fudge och ett tjockt lager av smält fin choklad runt om mönstrad som en log=vedträ. Och de honungsglaserade palsternackorna var också en assimilering. Ikväll blir det engelsk julmiddag på jobbet.

En skön julafton var det igår med många fina julklappar men med alldeles för mycket mat. Jag åt ett ägg, två skivor lax, en knäckemacka med skinka. tre bitar matjesill och ett par köttbullar med rödbetssallad och var sen tvungen att vila i två hela timmar innan jag ens kunde smaka på Janssons och revbensspjällen. Jag måste ha varit borta från julbord för länge, har ingen vana mera. Men gott var det iallafall! Efter allt det salta och feta nästan skriker magen efter nåt fräscht så vid midnatt åt vi en exotisk fruktsallad med sharonfrukt, kiwi, citrusfrukter och passionsfrukt.

Projekt SSJ är därmed avklarat för iår och jag kan lugnt äta vadsomhelst till nyår, även om jag sparat två burkar löjrom och ett paket gravad IKEA lax i frysen ...

1 kommentar:

Anonym sa...

God jul hjärtat! :)