tisdag 23 december 2008

Dan före dopparedan!





Nu är det bråda tider. Igår bakade jag två lingonbröd och gjorde två formar Janssons, med äkta svensk anjovis (har ännu inte hittat anjovis utan fenor här, jag hatar att pilla med dom slajmiga firrarna). Jag tycker inte ens riktigt om Janssons men tyckte det blev ganska gott ändå. Jag har försökt hitta inspiration i svenska tidningar till julmat och julklappar men eftersom alla tidningar verkar ha sammansvärjt sej att

1. rekommendera 75 000 kronors anden i juklapp
2. tipsa om dumheter som "lutfisksuffle" (VEM, alltså VEM lagar lutfiskssuffle?)
3. skriva om att ge hemgjord senap i julklapp till folk (jo för det uppskattas ju såååå. Vem har bevis på det? Vem vill egentligen ha någons amatörsenap när man kan få en flaska vin eller en snygg blomma som man brukar? Jo för det är så piffigt när man gör sakerna själv. Nja, det undrar jag)

så har jag fått hålla mej till Annas kokbok och mina egna beprövade recept. Jag har även gjort ett pepparkakshus och en liten installation med citrusfrukter och nejlikor.



Nu ska jag ut till Castle Market och köpa mej en redig gammon och eventuellt någon extra julklapp.

Imorgon är det julafton!

2 kommentarer:

Anonym sa...

haha jag ska köpa anden till er på er bröllopsdag! Japp jag har äntligen uppdaterat bloggen och jag lovar att bättra mig, ska skriva fler och kortare blogginlägg under 2009 för nu är jag stolt ägarinna till en digitalkamera, så lite text och mycket bild ska bli temat! 2009 är det ute med punktering så jag tjuvstartade lite nu... Puss!

Isabell sa...

Gud vad duktig du varit. Jag som inte ens har borjat med mitt lagandes. ska borja idag.