söndag 21 december 2008

IKEA - vart e julen?



IKEA var synnerligen tomt på julpynt, ja på folk också, jag har aldrig varit på ett sådant rofyllt IKEA förr. Och julen var redan bortread och bortstädad, tre dagar innan själva julafton. Lite snopet. Jag hittade iallafall några bortglömda små garntomtar vid kassorna (medan maken stod i kö och ropade jag går nu! Jag menar allvar!). Han var lite sur för min bästa muta, gravad lax och räksmörgås i IKEA restaurangen, kunde inte uppfyllas och han fick nöja sej med en simpel köttbulletallrik. Som vanligt fick matpersonalen skrapa bort pommes fritsen eftersom jag absolut skulle ha kokt potatis samt "berries" (lingonsylt alltså. De frågar om man vill ha berries med samma uttryck som de muslimska mattanterna brukade fråga om man ville ha skinka på sin jultallrik i skolan). Efteråt blev det en supersvensk trio med kokosboll, dammsugare och mazarin och kaffe.



Diverse småfynd blev det på IKEA, och en stor mängd sill och löjrom inhandlades, samt en lingonbrödmix som får bli julbrödet i år (jag ska prova ditt recept en annan gång Carro). Det såldes varken prinskorv eller julmust men Findus jätteäckliga jultallrik kunde man köpa, fryst och med risgrynsgröt och köttbullar obehgaligt nära varandra. En ensam griljerad och fryst julskinka fanns också, men den såg då inte god ut. Det blir gammon iår, projekt rimma skinka funkar inte i ett land som är vettskrämda för terrorister (man måste nämligen få tag i salpeter, annars blir skinkan grå, salt, men grå).

En rolig sak på IKEA är att alla böcker i bokhyllorna är svenska. Det tyckte jag var lite sött av Ingvar. Jag utmanar alla att testkolla detta om ni nu skulle besöka ett IKEA på er utlandssemester.

Imorgon ska jag berätta mer om Leeds. Nu önskar jag alla en god fjärde advent!

1 kommentar:

Anonym sa...

Trist att IKEA vart ett antiklimax hjärtat! Du får ta London nästa år istället, räkna med det i projekt SSJ. Jag har precis gjort en broccolipaté som är i ugnen. Mitt bröd som jag återigen bakat och bjöd mina släktingar på igår fick massor med beröm så det var kul. I födelsedagspresent fick jag bl.a. Tv-kocken Leilas kokbok "a piece of cake" som har alldeles för många smarriga recept ;) puss!